Se întoarce placa! Vânzările de discuri de vinyl le-au întrecut pe cele de CD-uri pentru prima oară din anii '80

  • Vânzările de discuri de vinyl le-au întrecut pe cele de CD-uri pentru prima oară din anii '80
  • În prima jumătate a anului, fanii au cumpărat discuri în valoare de 232 de milioane de dolari
  • E însă primul an în care cei mai mulţi bani în industrie vin din streaming
344 afișări
Imaginea articolului Se întoarce placa! Vânzările de discuri de vinyl le-au întrecut pe cele de CD-uri pentru prima oară din anii '80

Vânzările de discuri de vinyl le întrec pe cele de CD-uri, după zeci de ani de supremaţie a Compact Discurilor. Mai exact, din anii '80 nu s-a mai întâmplat ca vinylul să fie formatul fizic de muzică dominant.

În Statele Unite, din totalul de muzică vândută până acum în acest an în format fizic (376 de milioane de dolari), americanii au cumărat vinyl de 232 de milioane.

Cu toate astea, nu de aici s-au făcut cei mai mulţi bani în industrie, şi nici din vânzările digitale. Streamingul e la putere pentru prima dată în istorie - din publicitatea de pe serviciile de streaming au venit 420 de milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici