Sebastian Papaiani: Îmi pare rău că ne împuţinăm şi nu are cine să ne ia locul

Sebastian Papaiani a declarat, pentru MEDIAFAX, că regretă decesul lui Jean Constantin, alături de care a jucat în mai multe producţii, spunând că vechea generaţie de actori se împuţinează şi nu are cine să îi înlocuiască pe marii artişti.

371 afișări
Imaginea articolului Sebastian Papaiani: Îmi pare rău că ne împuţinăm şi nu are cine să ne ia locul

Sebastian Papaiani: Îmi pare rău că ne împuţinăm şi nu are cine să ne ia locul (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Ne ducem şi nu ne ia locul nimeni, mai ales lui Jean, Jean cel de neînlocuit", a declarat pentru MEDIAFAX Sebastian Papaiani. "Nu poţi să nu lăcrimezi pentru un om care ţi-a fost apropiat, lângă care ai respirat, lângă care ai jucat", a mai spus Papaiani.

"Nu pot decât să exprim regretele mele", a adăugat acesta.

Actorul Jean Constantin a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă din Bucureşti.

În ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957.

Actorul a debutat anii '60 şi a jucat în circa 80 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei" (1960), "Răzbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vară" (1968), "Prea mic pentru un război atăt de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie, dar şi "Nea Marin miliardar" (1979), unde i-a avut colegi Amza Pellea, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Stela Popescu şi Ştefan Bănică. Totodată, Jean Constantin este foarte cunoscut şi pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan.

Printre cele mai recente filme în care a jucat celebrul actor se numără "Poker" (2010) şi "Supravieţuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu, "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), şi "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (2006), de Cătălin Mitulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici