Sebastian Papaiani: Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune ale cinematografiei româneşti

Actorul Sebastian Papaiani a declarat pentru MEDIAFAX că regizorul Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune şi foarte bune ale cinematografiei româneşti.

297 afișări
Imaginea articolului Sebastian Papaiani: Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune ale cinematografiei româneşti

Sebastian Papaiani (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

"Este iniţiatorul marilor filme româneşti şi a trecut şi peste graniţă cu proiectele sale cinematografice. A colaborat cu Franţa, cu Anglia, cu Germania, a luat actori de acolo pentru filmele lui. Nu se mai întâlnise aşa ceva la noi. Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune şi foarte bune ale cinematografiei româneşti", a spus Sebastian Papaiani.

El a precizat că ultima dată l-a văzut pe Sergiu Nicolaescu atunci când regizorul a împlinit vârsta de 81 de ani. "Eram cunoscuţi şi ne legau nişte interese vizavi de film. Am fost şi invitat de câteva ori la el acasă, de ziua lui. Ultima dată l-am văzut când a împlinit 81 de ani", a mai spus Sebastian Papaiani.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici