Şedinţa CA Realitatea pentru analiza contractului de management cu Asesoft, amânată pentru 12 aprilie

Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, convocat marţi, nu a putut să analizeze execuţia contractului de către Asesoft, întrucât Asesoft nu şi-a prezentat raportul de activitate, a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Freciu, precizând că CA al Realitatea a fost convocat din nou pe 12 aprilie.

65 afișări
Imaginea articolului Şedinţa CA Realitatea pentru analiza contractului de management cu Asesoft, amânată pentru 12 aprilie

Şedinţa CA Realitatea pentru analiza contractului de management cu Asesoft, amânată pentru 12 aprilie

"Consiliul de Administraţie al Realitatea Media trebuia să discute astăzi (marţi, n.r.) raportul de activitate al Asesoft, dar raportul nu ne-a fost prezentat. Am convocat un nou Consiliu de Administraţie peste o săptămână, pentru 12 aprilie", a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea Media.

În schimb, contactat de MEDIAFAX, Sebastian Ghiţă a declarat că Asesoft a trimis raportul de activitate. El a confirmat amânarea şedinţei Consiliului de Administraţie al Realitatea Media.

În CA al Realitatea Media, Asesoft are un singur reprezentant, respectiv pe Alexandru Iacobescu.

Sorin Freciu, preşedintele CA al Realitatea Media, şi Sebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea, au declarat, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de marţi, că vor purta o discuţie pentru "a armoniza" punctele de vedere ale societăţilor, după ce aceştia s-au acuzat de ingerinţe editoriale la Realitatea TV.

Joia trecută, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, "în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestuia".

Potrivit unui comunicat al Realitatea Media, postat, joia trecută, pe site-ul realitatea.net, întâlnirea CA al Realitatea Media a fost convocată de Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie.

În comunicatul Realitatea Media se mai spunea că analiza care se va face contractului de management încheiat cu compania Asesoft se impune din mai multe motive. "Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plângere penală ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheierea contractului de închiriere de spaţiu dintre Asesoft şi compania de stat Coresi. O serie de alte decizii manageriale au pus în pericol existenţa unor unităţi de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au înregistrat întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media. Sunt câteva exemple care conturează o tentativă de sabotare a companiei Realitatea Media", se spunea în comunicatul Realitatea Media.

Totodată, potrivit comunicatului, în şedinţa din 5 aprilie a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media urma să fie discutată şi "implicarea agresivă a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisia postului".

"Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea «Ora de foc» a încălcat toate regulile industriei TV şi a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, încă, evaluate pe de-a-ntregul. Aceeaşi implicare agresivă a alterat profund întreg conţinutul programelor Realitatea TV", se mai spunea în comunicat.

Totodată, potrivit comunicatului, în ultimele luni, s-a înregistrat "o abatere gravă de la strategia editorială tradiţională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă".

De cealaltă parte, Consiliul de Administraţie al Asesoft a transmis vineri, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a acţionat în interesul Realitatea Media, încercând să protejeze investiţia de peste 10 milioane de euro făcută în societatea care deţine Realitatea TV şi nu s-a implicat în politica editorială a televiziunii.

"Persoanele desemnate de Asesoft (Sebastian Ghiţă şi Alex Iacobescu, n.r.) au respectat în totalitate contractul de management şi au acţionat cu deplin profesionalism, atât în interesul Asesoft, cât şi în interesul Realitatea Media", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Asesoft a acţionat în interesul Realitatea Media, încercând să protejeze totodată investiţia făcută. "Asesoft a investit deja peste 10 milioane de euro în Realitatea Media (...) Situaţia financiară Realitatea Media s-a îmbunătăţit considerabil. Nu sunt în pericol unităţi de business ale Realitatea Media", se mai spune în comunicat, precizându-se că "Asesoft a adus în Realitatea Media peste 1,5 milioane euro, care au fost plătiţi exclusiv statului". "Vechile datorii au fost cuprinse într-un angajament de plată acceptat de ANAF. Strategiile de afaceri puse la punct împreună cu Sorin Enache, directorul postului, sunt astăzi în implementare şi nu pot fi explicate public", se mai spune în comunicatul Asesoft.

Totodată, Asesoft precizează că "nu s-a implicat în litigiile penale şi comerciale dintre Realitatea Media şi instituţiile statului".

"Conflictul dintre compania de stat Coresi şi Realitatea Media durează de mult timp şi a ajuns în faza de litigiu pe rolul instanţei. Evacuarea Realitatea Media din spaţiu nu era o soluţie", se mai spune în comunicat.

Totodată, în comunicat se precizează că Asesoft nu s-a implicat în politica editorială a postului Realitatea TV. "Deciziile asupra conţinutului editorial le iau jurnaliştii Realitatea Media. Decizia de a nu mai colabora cu Adrian Ursu şi Oana Stancu a avut legătură cu relaţia lor directă cu Sorin Ovidiu Vântu. Asesoft şi persoanele desemnate în relaţia cu Realitatea Media nu au legătură cu noile emisiuni introduse în post. Asesoft respinge orice implicare a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media în redacţie, cu sau fără agenţi de pază plasaţi lângă jurnalişti", potrivit comunicatului.

Pe de altă parte, potrivit Asesoft, comunicatul Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, postat, joi, pe site-ul realitatea.net, "poate aduce prejudicii firmei".

"Orice litigiu între Asesoft şi Realitatea Media trebuie rezolvat în instanţă", se mai spune în comunicatul CA al Asesoft.

Ulterior, în 3 aprilie, membrii Consiliului de Administraţie al Asesoft au transmis, într-un nou comunicat remis MEDIAFAX, că, în urma "ameninţărilor" care le-au fost adresate, vor depune plângeri penale împotriva lui Sorin Ovidiu Vântu şi a asociaţilor săi, cerându-i totodată patronului Realitatea TV să înceteze presiunile.

"În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială. A fost realmente surprinzător pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în faţa legii, precum: şantajul şi ameninţarea", se arată în comunicatul Asesoft International SA, remis duminică MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, membrii CA al Asesoft au înţeles că au de-a face "cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vântu, care este implicat în activităţi de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice etc.)".

În urma comunicatului, în 3 aprilie, Sorin Ovidiu Vântu, patronul trustului Realitatea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că după ce a citit comunicatul remis de Asesoft a hotărât ca Sebastian Ghiţă să nu mai fie managerul Realitatea Media, precizând că această decizie urmează să fie formalizată.

Întrebat cine va conduce Realitatea TV în continuare, Vântu a spus că de partea economică va fi responsabil Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, iar de partea editorială - Sorin Enache şi echipa editorială.

La rândul său, Sebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea Media, a declarat în 3 aprilie pentru MEDIAFAX că Sorin Ovidiu Vântu nu are nicio calitate oficială la Realitatea, precizând că doar în instanţă poate fi desfăcut contractul dintre Asesoft şi Realitatea Media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici