Sediul Librăriei Sadoveanu din Magheru a fost retrocedat. Librăria se mută pe strada Edgar Quinet

Sediul Librăriei "Mihail Sadoveanu" din Bulevardul Magheru din Bucureşti, care de-a lungul timpului a găzduit lansări ale cărţilor unor scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler şi Nichita Stănescu, a fost retrocedat, însă librăria îşi continuă activitatea pe strada Edgar Quinet.

Sediul Librăriei Sadoveanu din Magheru a fost retrocedat. Librăria se mută pe strada Edgar Quinet

Librăria "Mihail Sadoveanu" are un statut special în cadrul reţelei Companiei de Librării Bucureşti (CLB), fiind supranumită "kilometrul zero al culturii române".

De-a lungul timpului, scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler, Mircea Micu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Alexandru Paleologu, Fănuş Neagu şi Alex Ştefănescu şi-au lansat cărţi la Librăria "Mihail Sadoveanu". Acesta este şi motivul pentru care s-a decis salvarea acestui brand, informează Compania de Librării Bucureşti.

Începând din ianuarie 2016, sediul Librăriei "Mihail Sadoveanu" va fi restituit proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de 65 de ani a cunoscutei librării, Compania de Librării Bucureşti a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet, să preia numele Librăria "Mihail Sadoveanu".

"Librăria «Mihail Sadoveanu» a făcut istorie în viaţa culturală a Bucureştiului. Decenii la rând, cei mai cunoscuţi scriitori români şi-au dat aici întâlnire cu cititorii. Zilele acestea, din motive obiective, librăria se mută din sediul de pe Bulevardul Magheru, în cel de pe Academiei, colţ cu Edgar Quinet. Le dăm întâlnire, în curând, prietenilor Librăriei Sadoveanu şi tuturor iubitorilor de carte, să vină la noul sediu şi să fie alături de noi la acest nou început", a declarat Marieta Seba, director general al Companiei de Librării Bucureşti.

Deşi notificarea de punere în posesie a spaţiului din Bulevardul Magheru a fost trimisă în iulie 2015, a existat o înţelegere ca Librăria "Mihail Sadoveanu" să funcţioneze în acel spaţiu până la finalul anului. Conform actelor, proprietatea, parte a construcţiei cunoscute sub numele de "Ciclop", a fost restituită către Fulicea Seraphina Ivona, Romalo Ion Mihnea Alexandru, Constandaky Ana Gheorghe, Pierre (Petre) Bragadir, Giles Maurice Marie Bragadir şi Irène Jaqueline Marie Lodin de L’Epinay, moştenitorii lui Dumitru Bragadiru, decedat în anul 1915, potrivit Companiei de Librării Bucureşti.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
LIBRĂRIE ,
SEDIU ,
MIHAIL SADOVEANU
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea