Şeful TVR Alexandru Lăzescu deţine mai multe locuinţe, terenuri şi este asociat la nouă firme

Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR, deţine o casă de locuit în Iaşi şi un apartament în Bucureşti, 3 terenuri intravilane, este asociat la 9 firme şi a avut în ultimul an fiscal venituri de peste 173.000 de lei din salariul de profesor, drepturi de autor şi închiriere spaţii.

766 afișări
Imaginea articolului Şeful TVR Alexandru Lăzescu deţine mai multe locuinţe, terenuri şi este asociat la nouă firme

Şeful TVR Alexandru Lăzescu deţine mai multe locuinţe, terenuri şi este asociat la nouă firme (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Alexandru Lăzescu deţine, împreună cu soţia lui, Daniela Lăzescu, o casă de locuit în Iaşi, cu o suprafaţă de 277 mp, dobândită în anul 2006, şi un apartament în Bucureşti, cu o suprafaţă de 68,40 mp, dobândit în 2008, potrivit declaraţiei de avere a şefului Televiziunii Române, datată 27 iulie 2010 şi publicată recent pe site-ul TVR.

De asemenea, Alexandru şi Daniela Lăzescu au şi trei terenuri intravilane în Iaşi: două dobândite în anul 2008, cu o suprafaţă de 148,11 mp şi respectiv 1004,31 mp, şi unul dobândit în 2006, cu suprafaţa de 705,21 mp.

Totodată, în declaraţia de avere a lui Alexandru Lăzescu apar şi un autoturism Cielo, fabricat în 1996 şi achiziţionat printr-un contract de vânzare-cumpărare, dar şi un autoturism Skoda Superb, fabricat în 2003, şi unul Citroen Xsara, fabricat în 2004. Autoturismele Skoda Superb şi Citroen Xsara sunt deţinute de compania Medianet, în care Alexandru Lăzescu este unic asociat.

În ceea ce priveşte activele financiare, Alexandru Lăzescu are un cont curent, deschis la Banca Transilvania în anul 2003, al cărui sold este de 6.996, 96 euro, în timp ce Daniela Lăzescu are un cont curent deschis la Banca Transilvania în 2003, al cărui sold este de 5.610 euro.

Alexandru Lăzescu are în portofoliu acţiuni la companii listate BVB, în valoare totală (inclusiv drepturi) de 59.534,25 lei.

Pe de altă parte, Lăzescu are un credit de 170.000 de euro, contractat în anul 2008 şi scadent în 2023, la Marfin Bank.

În ultimul an fiscal încheiat, Alexandru Lăzescu a avut venituri de 27.739 lei, suma reprezentând salariul primit pentru activitatea de cadru didactic la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iaşi. În plus, Lăzescu a încasat drepturi de autor în valoare de 79.480 lei de la Grupul de Presă Medianet SA din Iaşi şi o sumă de 66.000 de lei - venituri din închiriere spaţiu pentru birouri firmă.

Pe de altă parte, Daniela Lăzescu a avut venituri de 150.437 lei, obţinute din activitatea desfăşurată la un cabinet de stomatologie.

Potrivit declaraţiei sale de interese, Alexandru Lăzescu este asociat la mai multe firme: Medianet SRL, în care deţine 20 părţi sociale, în valoare de 200 de lei, Technomarket SRL -12 părţi sociale (120 de lei), AGG Construcţii şi Instalaţii SRL - 14 părţi sociale (140 de lei), Oil Pro SRL - 45 de părţi sociale (180.000,90 de lei), Arhipelago SRL - 10 părţi sociale (100 de lei), ADL Com + Marketing SRL - 10 părţi sociale (100 de lei), Termoprofile AGA - 8 părţi sociale (80 lei), E Monitor Consulting - 2 părţi sociale (20 de lei), Directa Comunicare şi Marketing SRL - 10 părţi sociale (100 de lei).

Alexandru Lăzescu este preşedintele GDS Iaşi şi al asociaţiei eRomania Gateway. În plus, Lăzescu este şi membru al GDS Bucureşti şi al GDS Iaşi, dar şi al Transparency International România.

Totodată, Lăzescu a fost preşedinte la Grupul de Presă Medianet SA, funcţie din care a demisionat în 7 iulie. Adunarea Generală a Acţionarilor urmează să ia act de demisia lui şi să dispună operarea în evidenţa Oficiului Registrul Comerţului Iaşi.

Pe 29 iunie, Alexandru Lăzescu l-a înlocuit pe Alexandru Sassu în funcţia de preşedinte-director general al TVR, după ce a fost avizat favorabil de Parlament. Alexandru Lăzescu a fost desemnat de Preşedinţie pentru Consiliul de Administraţie al SRTv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici