Semnificaţii istorice pentru data de 11 august

1667 - S-a născut Anna Maria Luisa de' Medici, ultimul membru al dinastiei de Medici (d. 1743)

645 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru data de 11 august

Anna Maria Luisa de' Medici


1729 - S-a născut poetul francez Ponce Denis Ecouchard Lebrun (d. 1807)


1890 - A încetat din viaţă John Henry Newman, cardinal englez (n. 1801)


1903 - S-a născut actorul Nicolae Gărdescu, interpretul rolului Baronul von Münchhausen din serialul TV "Căpitanul Val-Vârtej". (d. 25 iunie 1982)


1953 - URSS testează prima bombă cu hidrogen


1956 - A încetat din viaţă pictorul american Jackson Pollock, unul din exponenţii majori ai expresionismului abstract (n. 1912)


1961 - A încetat din viaţă Ion Barbu (Dan Barbilian), poet şi matematician: “După melci”, “Joc secund”, “Ochean” (n.18 martie 1895)


1999 - Câteva milioane de români şi mii de turişti au urmărit în mai multe locuri din România ultima eclipsă de soare a acestui mileniu


2008 - A fost inaugurată oficial prima rezervaţie de urşi din România, în oraşul Zărneşti, din judeţul Braşov, de către Asociaţia "Milioane de Prieteni" şi Asociaţia Mondială pentru Protecţia Animalelor (WSPA)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici