Semnificaţii istorice pentru data de 11 iulie

În 1714, Dimitrie Cantemir, domn al Moldovei, enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric şi scriitor, a fost ales membru de onoare al Academiei din Berlin.

433 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru data de 11 iulie

Dimitrie Cantemir

În 1780 a apărut, în limba latină, prima gramatică a limbii române, "Elemente linguae daco-romanae sive valachicae", de Samuil Micu şi Gheorghe Şincai.

În 1917  armata română a învins armata germană la Mărăşti.

În 1927 s-a născut fizicianul american Theodore Maiman care a produs primul laser în laboratoarele de cercetare Hughes din Malibu, California (d. 5 mai 2007).

În 1937 a încetat din viaţă George Gershwin, compozitor, pianist şi dirijor american (n. 1898).

În 1989 a murit Sir Laurence Olivier, actor şi regizor britanic (n. 1907).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici