Semnificaţii istorice pentru data de 13 iulie

În 13 iulie 1866 a fost promulgată Constituţia României, alcătuită după modelul celei belgiene, rămasă în vigoare, cu unele revizuiri şi modificări, până în 1923.

612 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru data de 13 iulie

Semnificaţii istorice pentru 13 iulie

Pe 13 iulie 1878 s-a încheiat Congresul de la Berlin, convocat de marile puteri, nemulţumite de prevederile Tratatului de la San Stefano, congres în urma căruia a fost recunoscută independenţa României

1879 - Reprezentanţii Austro-Ungariei, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Rusiei şi Imperiului Otoman au semnat Tratatul de la Berlin, prin care părţile contractante recunoşteau independenţa României, cu condiţia acceptării de către aceasta a încorporării Sudului Basarabiei la Imperiul ţarist.

1886 - S-a născut Maria Ventura, celebritate a Comediei Franceze, unde a jucat începând din 1919. A fost directoare a teatrului bucureştean care avea să-i poarte multă vreme numele (m. 2 dec. 1954).

1973 - A murit compozitorul şi pedagogul Marţian Negrea (n. 29 ian. 1893).

2000 - Guvernul a decis divizarea CONEL în patru societăţi: Transelectrica, Termoelectrica, Hidroelectrica şi Electrica.

2010 - A încetat din viaţă George Steinbrenner, proprietarul uneia dintre cele mai celebre echipe de baseball din SUA, New York Yankees. El a fost una dintre personalităţile cele mai puternice şi mai bogate din sportul american (n. 4 iulie 1930).

2011 - A încetat din viaţă compozitorul Cornel Fugaru; a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, ale cărei cele mai cunoscute piese compuse sunt "Dau viaţa mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tău", "Eu nu mai sunt cel de ieri" (n. 2 decembrie 1940).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici