Semnificaţii istorice pentru data de 23 februarie

La data de 23 februarie 1271, are loc prima menţiune documentară a oraşului Braşov.

1346 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru data de 23 februarie

Braşov, Biserica Neagră (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)


1685 - S-a născut, la Halle, Georg Friedrich Händel, compozitor, organist şi violonist german (m. 1759)


1821 - Ţarul Rusiei, Alexandru I, dezavuează revoluţia condusă de Tudor Vladimirescu în Ţara Românească şi mişcarea lui Alexandru Ipsilanti şi acceptă venirea trupelor otomane la nord de Dunăre


1821 - A încetat din viaţă scriitorul romantic englez John Keats (n. 31 octombrie 1795)


1856 - Nicolae Golescu a adresat plenipotenţiarilor Marii Britanii, Franţei şi ai Regatului Sardiniei la Congresul de la Paris, un memoriu în care cerea unirea Moldovei cu Muntenia într-un stat independent, sub garanţia marilor puteri europene.


1869 - A fost fondat Partidul Naţional Român din Transilvania, sub conducerea lui Ilie Măcelariu


1919 - A fost fondat Partidul Fascist de către Benito Mussolini


1925 - Mitropolia Valahiei a fost ridicată la rangul de patriarhie. Biserica ortodoxă romană a devenit autocefală


1942 - A încetat din viaţă Stefan Zweig, poet, prozator, dramaturg, biograf şi eseist austriac; a emigrat, în 1938, în SUA ("Orele astrale ale omenirii", biografii romanţate: "Maria Antoaneta", "Maria Stuart") (n. 28 noiembrie 1881)


1949 - Decret privind aprobarea statutului organizării şi funcţionării Bisericii Ortodoxe Române


1955 - A încetat din viaţă poetul, dramaturgul şi eseistul Paul Claudel (n. 6 august 1868)


1965 - A încetat din viaţă Stan Laurel (Arthur Stanley Jefferson), actor american; a format alături de Oliver Hardy un cuplu comic celebru - "Stan şi Bran"(n. 16 iunie 1890)


1997 - Savanţii britanici au anunţat că au creat, în premieră mondială, clona unui animal adult


2008 - Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a câştigat, pentru prima dată în istoria sa, finala Jocurilor Olimpice, în faţa campioanei mondiale Rusia, de care a dispus cu scorul de 34-27 (18-13).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici