Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 octombrie

În 1967, s-a născut cântăreaţa Laura Stoica. În perioada 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, reuşind foarte repede să intre în preferinţele publicului. A decedat în urma unui accident de circulaţie alături de viitorul ei soţ, bateristul Cristi Mărgescu, în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susţinut la Urziceni. Discografie: "Un actor grăbit", "Focul", "Nici o stea", "S-a schimbat", "Dă, Doamne, cântec", "Vino".

511 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 10 octombrie

Laura Stoica (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

1813 - S-a născut Giuseppe Verdi, compozitor italian, autor al unor opere ca "Rigoletto", "Aida", "Otello" (d. 27 ianuarie 1901)


1903 - Compania Bayer a pus în vânzare aspirina. Noul medicament a fost obţinut de un chimist bavarez, Felix Hoffman, pentru a ameliora reumatismul tatălui său. Aspirina a fost derivată la început din acidul salicilic, un extract din coajă de salcie, dar în 1899 Bayer a realizat un procedeu de a-l obţine prin sinteză.


1914 - A încetat din viaţă regele Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, încoronat rege al României la data de 10 mai 1881 (n. 20 aprilie 1839)


1926 - Partidul Naţional Român a fuzionat cu Partidul Ţărănesc, devenind astfel Partidul Naţional Ţărănesc


1985  - A încetat din viaţă Orson Welles, actor şi regizor, care a adus importante contribuţii la dezvoltarea cinematografiei, fiind cunoscut mai ales pentru filmul „Cetaţeanul Cane” (n. 6 mai 1915)


1994  - A încetat din viaţă fostul dictator argentinian Roberto Viola, venit la putere în fruntea juntei care a răsturnat-o de la conducerea ţării pe Isabel Peron în 1976, unul dintre iniţiatorii aşa-numitului "război murdar" împotriva opoziţiei de stânga. (n. 13 octombrie 1924)


1999 - A încetat din viaţă scriitorul australian Morris West, autorul romanelor "Avocatul diavolului", "Copiii soarelui", "Mâna maestrului", "Bufonii Domnului", "Lazăr" şi "Amanţii". (n. 26 aprilie 1916)


2004 - A încetat din viaţă actorul Christopher Reeve, interpret principal în filmul "Superman" (n. 25 septembrie 1952)


2009 - Stephen Gately, unul dintre membrii trupei Boyzone, în vârstă de 33 de ani, a murit în timpul unei vacanţe în Mallorca (Spania), cauzele morţii nefiind cunoscute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici