Seria "Harry Potter", disponibilă în format eBook

Romanele autoarei britanice J. K. Rowling din seria "Harry Potter" sunt disponibile în premieră în format eBook, începând de marţi, pe un site dedicat aventurilor celebrului băiat-vrăjitor.

546 afișări
Imaginea articolului Seria "Harry Potter", disponibilă în format eBook

Seria "Harry Potter", disponibilă în format eBook (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele şapte volume, care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare în format eBook, marţi, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling în 2011.

Magazinul online de pe acest site (shop.pottermore.com) este retailer exclusiv al cărţilor din seria "Harry Potter" în format eBook şi digital audio book, lansate pentru moment doar în limba engleză.

Ediţii în franceză, italiană, germană şi spaniolă vor fi lansate în săptămânile imediat următoare, iar acestea vor fi urmate de ediţii şi în alte limbi străine.

Site-ul Pottermore.com va avea toate aplicaţiile funcţionale începând cu luna aprilie, la şapte luni de la data prevăzută iniţial, din cauza unor probleme tehnice.

Designerii site-ului speră să ofere cititorilor posibilitatea de a explora anumite elemente din universul personajului Harry Potter care nu au apărut în cărţile tipărite şi să interacţioneze astfel mai intens cu poveştile şi personajele din franciză.

Acest site ce poate fi consultat gratuit, creat în colaborare cu grupul Sony, reprezintă doar una dintr-o serie mai mare de iniţiative lansate de J.K. Rowling şi partenerii ei comerciali, în încercarea de a menţine vie atât magia francizei "Harry Potter", cât şi fluxul încasărilor financiare generate de aceasta.

J.K. Rowling, care a anunţat recent că intenţionează să se orienteze spre literatura de ficţiune pentru cititorii maturi, a refuzat multă vreme ca romanele din seria "Harry Potter" să fie publicate în format digital, dar a ajuns în cele din urmă la concluzia că progresul tehnologic nu poate fi oprit.

Lansarea în format eBook a acestor volume generează o serie de întrebări - referitoare la drepturile de autor - pentru scriitoarea britanică, renumită pentru grija cu care îşi protejează opera, deşi administratorii site-ului www.Pottermore.com au spus că folosesc tehnici speciale de protecţie a acelor fişiere împotriva eventualelor tentative de copiere ilegală a acestora.

Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, cu încasări de peste 7 miliarde de dolari.

În vârstă de 46 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură care trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes în martie 2011. Totodată, este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici