Sibiu: 130 de producţii vor fi prezentate la Astra Film Festival, între 5 şi 11 octombrie

Un număr de 130 de producţii vor fi prezentate la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Cinema de la Sibiu - Astra Film Festival (AFF), care se va desfăşura între 5 şi 11 octombrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

107 afișări
Imaginea articolului Sibiu: 130 de producţii vor fi prezentate la Astra Film Festival, între 5 şi 11 octombrie

Sibiu: 130 de producţii vor fi prezentate la Astra Film Festival, între 5 şi 11 octombrie

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de organizatorii Astra Film Festival, peste 1.500 de filme din 90 de ţări au fost înscrise la cele patru secţiuni competiţionale ale festivalului, iar 130 dintre acestea au fost selecţionate în programul oficial.

Cei mai importanţi regizori ai momentului - Joshua Oppenheimer, nominalizat în 2014 la Premiile Oscar, Crystal Moselle, premiată la Sundance 2015, sau Justin Schein, care în cei peste 20 de ani de activitate a realizat 60 de filme şi a colaborat cu BBC, Discovery Channel sau HBO, - se reunesc cu cele mai recente producţii în secţiunea ”Internaţional”.

În documentarele din secţiunea ”Europa Centrală şi de Est” se reflectă subiecte de larg interes specifice regiunii. Secţiunea ”Student” propune pelicule realizate de regizori promiţători, aflaţi la început de drum, studenţi de la cele mai prestigioase universităţi de film din România, Austria, Olanda, Norvegia, Franţa, Portugalia, China sau Cuba.

“În cei 22 de ani de existenţă, AFF a devenit unul dintre principalele festivaluri de cinema documentar din lume şi a ajutat la consolidarea şi ascensiunea cinemaului românesc de non-ficţiune dincolo de graniţele României. De-a lungul timpului prin prezenţa celor mai de seamă regizori, producători, jurnalişti, organizatori de festivaluri sau reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din ţară şi străinătate, oraşul Sibiu a devenit un punct de întâlnire între cultură şi oameni de pretutindeni”, se arată în comunicat.

Organizatorii mai anunţă că ediţia din 2015 se află sub egida EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe, “o distincţie acordată celor mai remarcabile festivaluri europene de către un juriu internaţional format din experţi în domeniu”.

”Toate eforturile depuse pentru a menţine Astra Film Festival pe harta marilor festivaluri internaţionale sunt apreciate la nivel înalt în fiecare an. Faptul că ediţia din 2015 se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub egida EFFE este o dovadă clară a importanţei şi amplorii evenimentului, un produs cultural 100% românesc menţinut la standarde internaţionale pentru care girează atât experţi internaţionali cât şi cea mai înalta autoritate din România.”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival, citat în comunicatul de presă.

Astra Film Festival 2015 este organizat de Studioul Astra Film, Complexul Naţional Muzeal Astra şi Fundaţia Astra Film, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei şi Uniunii Europene - prin programul Creative Europe – Media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici