Singurul român din Filarmonica din Berlin: Mi-am îndeplinit visul ajungând la această orchestră

Violonistul Laurenţiu Dincă, singurul muzician de origine română din Orchestra Filarmonicii din Berlin, a declarat, joi, la o conferinţă de presă organizată la Bucureşti, că, odată ajuns membru al celebrului ansamblu, i s-a îndeplinit un vis.

708 afișări
Imaginea articolului Singurul român din Filarmonica din Berlin: Mi-am îndeplinit visul ajungând la această orchestră

Singurul român din Filarmonica din Berlin: Mi-am îndeplinit visul ajungând la această orchestră (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Filarmonica din Berlin, sub bagheta dirijorului Sir Simon Rattle, a susţinut, joi, de la ora 20.00, pentru prima dată un concert la Festivalul Internaţional "George Enescu", după 18 ani de negocieri.

În acest context, joi, la Sala Palatului, a avut loc o conferinţă de presă, la care au participat Sir Simon Rattle, dirijor al Filarmonicii din Berlin, Stanley Dodds, Media Chairmen, Martin Hoffmann, General Manager, Oana Marinescu, director de comunicare la Festivalul Enescu, şi Laurenţiu Dincă, singurul muzician de origine română din Orchestră.

"Eu am studiat în Bucureşti (...) şi revenind după atâţia ani e ca şi cum m-aş întoarce la locul unde am devenit muzician şi mi-am împlinit visul meu ajungând la această orchestră nemaipomenită. Cred că nu există niciun fel de muzician care nu-şi doreşte să cânte în această orchestră", a afirmat Laurenţiu Dincă.

Acesta a vorbit şi despre ce face Filarmonica din Berlin pentru a fi atât de deosebită.

"Specific la această Filarmonică este faptul că, pe 5 -10 metri, sunt cei mai buni muzicieni într-un singur loc. Nicăieri nu o să vezi atât de mulţi muzicieni într-un loc. Ne bucurăm foarte mult că am venit la Festivalul Enescu, mai ales că multă lume s-a străduit să găsească un termen (dată, n.r.) pentru a participa la acest Festival. N-a fost deloc uşor, pentru că Orchestra din Berlin este invitată peste tot, aşa că coordonarea este foarte dificilă, însă am reuşit", a mai spus muzicianul.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" are loc între 30 august şi 20 septembrie, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, la 134 de ani de la naşterea marelui compozitor român şi 60 de ani de la moartea sa. Festivalul aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la conferinţă)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici