Site-ul de Internet al Vaticanului, blocat de hackerii Anonymous

Site-ul de Internet www.vatican.va a fost blocat miercuri după-amiază, după un atac revendicat de mişcarea de hackeri militanţi Anonymous, care afirmă că vor să pedepsească "Biserica apostolică romană coruptă şi toate produsele acesteia".

354 afișări
Imaginea articolului Site-ul de Internet al Vaticanului, blocat de hackerii Anonymous

Site-ul de Internet al Vaticanului, blocat de hackerii Anonymous

În afară de site-ul Sfântului Scaun, atacul a vizat şi site-ul Cetăţii Vaticanului, cel al cotidianului Vaticanului L'Osservatore romano  şi site-urile a numeroase "ministere" ale Curiei romane.

Vaticanul a confirmat oficial atacul, afirmând că a fost informat de poliţie şi subliniind că responsabilii tehnici ai Sfântului Scaun se străduiau, la începutul serii, să rezolve problema.

"Anonymous a decis astăzi să asedieze site-ul vostru ca răspuns la doctrina, liturghiile şi conceptele absurde şi anacronice pe care organizaţia voastră cu scop lucrativ (Biserica apostolică romană) le difuzează în lumea întreagă", scrie site-ul italian al Anonymous.

"Acest atac NU ESTE îndreptat împotriva religiei creştine sau a credincioşilor din lumea întreagă, ci împotriva Bisericii apostolice romane corupte şi a tuturor produselor sale", adaugă comunicatul.

Anonymous, un grup de hackeri care a revendicat în ultimul an zeci de atacuri împotriva site-urilor unor mai companii şi site-uri guvernamentale, a mai încercat şi anul trecut un atac împotriva site-ului Vaticanului dar fără succes.

"Aţi ars textele unei imense valori istorice şi literare, aţi ucis în mod barbar detractorii şi criticii cei mai virulenţi de-a lungul secolelor (...), aţi determinat persoane credule să plătească pentru a obţine acces în Rai vânzând indulgenţe (document ce conţine textul rugăciunilor care trebuie spuse pentru a obţine iertarea păcatelor, în Biserica Catolică - n.red.)", acuză site-ul Anonymous.

Hackerii acuză, de asemenea, Biserica Catolică pentru că a "redus la sclavie populaţii întregi".

"În ultima vreme aveţi un rol semnificativ în ajutorul oferit criminalilor de război nazişti pentru a le permite să găsească refugiu în ţările străine şi să evite justiţia internaţională", continuă comunicatul.

"Permiteţi zilnic ca reprezentanţii clerului să se facă responsabili de hărţuire faţă de copii şi îi acoperiţi dacă faptele sunt dezvăluite public", adaugă Anonympus, exprimându-şi speranţa că Biseriva "va fi redusă la ceea ce este ... o relicvă a vremurilor trecute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici