Site-urile The Daily Telegraph, Vodafone şi National Geographic, atacate de hackeri

Mai multe site-uri, printre care şi cel al ziarului britanic The Daily Telegraph, au fost atacate de hackeri în noaptea de duminică spre luni.

576 afișări
Imaginea articolului Site-urile The Daily Telegraph, Vodafone şi National Geographic, atacate de hackeri

Site-urile The Daily Telegraph, Vodafone şi National Geographic, atacate de hackeri

În urma acestor atacuri ale hackerilor turci, mai mulţi utilizatori ai unor site-uri precum Telegraph, UPS, Betfair, Vodafone, National Geographic şi Acer sunt în pericol să îşi fi pierdut parolele sau informaţii personale importante, informează guardian.co.uk.

Experţii i-au sfătuit pe utilizatori să nu mai intre pe site-uri precum Betfair, deoarece datele lor personale ar putea fi furate.

"Noi, TurkGuvenligi, declarăm această zi ca fiind Ziua Mondială a Hackerilor. Hackingul nu este o crimă", este mesajul pe care utilizatorii site-urilor atacate l-au primit.

Grupul de hackeri numit Turk Guvenligi a mai atacat, luna trecută, o companie coreeană.

Site-urile în sine nu au fost afectate, ci doar utilizatorii acestora. Hackerii au atacat DNS-urile, folosite pentru a direcţiona utilizatorii pe site-uri. În mod concret, utilizatorii site-urilor atacate au putut fi redirecţionaţi oriunde au vrut hackerii.

Potrivit unei anchete realizate de publicaţia The Guardian, utilizatorii au fost redirecţionaţi către o singură pagină, deţinută de o companie americană, Blue Mile Networks. Contactaţi de The Guardian, reprezentanţii acestei companii au spus că investighează situaţia.

O listă a site-urilor atacate, printre care s-au numărat Microsoft Brazilia şi Dell Coreea de Sud, a fost publicată de grupul de hackeri, pentru a-şi etala victoriile.

Într-un mesaj postat pe platforma Twitter, hackerii au mărturisit The Guardian că au atacat site-urile "pentru a se distra" şi că scopul final al acestui atac îl constituie "milioane de dolari, sisteme mari cu slăbiciuni mici, pur şi simplu pentru distracţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici