Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general Antena3; Mihai Gâdea preia conducerea postului

Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general la Antena 3 şi va coordona proiectul de relansare a posturilor Euforia TV şi Antena 2, în timp ce conducerea Antenei 3 va fi asigurată de Mihai Gâdea în calitate de director executiv.

303 afișări
Imaginea articolului Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general Antena3; Mihai Gâdea preia conducerea postului

Mihai Gâdea preia conducerea Antenei 3

Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general la Antena 3 după şase ani de performanţă, păstrând poziţia de acţionar (25%) şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al televiziunii.

"Sub mandatul său, Antena 3 a devenit una dintre cele mai apreciate televiziuni din România, reuşind, pe lângă creşterea spectaculoasă de audienţă, să fie şi unul dintre cele mai profitabile produse ale Intact Media Group", se precizează în comunicat.

În continuare, conducerea Antenei 3 va fi asigurată de Mihai Gâdea, în calitate de director executiv. Mihai Gâdea va continua să realizeze emisiunea "Sinteza zilei" la Antena 3, dar va renunţa la funcţia de director general al postului Antena 2, pe care o deţine de la înfiinţarea televiziunii, din 2007, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Intact.

Pe de altă parte, Sorin Oancea va prelua de la 1 iunie funcţia de vicepreşedinte al Grivco Group.

"Din această poziţie, Sorin Oancea se va ocupa de câteva proiecte strategice pentru business-ul de media al grupului care i-au fost încredinţate tocmai datorită calităţilor manageriale dovedite în ultimii ani. Într-o primă etapă, Sorin Oancea va coordona proiectul de reformatare şi relansare a posturilor de televiziune Euforia TV şi Antena 2", se precizează în comunicat.

Sorin Oancea s-a născut în Bucureşti, pe 13 decembrie 1963, şi a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. El are o experienţă de aproape 20 de ani în mass-media din România. A început în anul 1991 ca redactor colaborator la revista Zig-zag, pentru ca apoi să devină redactor-şef al publicaţiei Preţul succesului din cadrul Intact.

Sorin Oancea a intrat din 1994 în zona de management de media, fiind numit în poziţia de director comercial în cadrul departamentului radio-TV al grupului Intact. În anul 1995, Sorin Oancea a fost numit în funcţia de director general al companiei Intact Advertising, casa de producţie şi vânzări a postului de televiziune Antena 1, pentru ca, la sfârşitul anului 1997 să preia conducerea companiei Antena 1 S.A. din poziţia de director general şi administrator unic.

În anul 2005, lui Sorin Oancea i-a fost încredinţat proiectul televiziunii de ştiri a grupului Intact, Antena 3, care la sfârşitul anului 2009 a ajuns la o cotă de piaţă de 5,6%.

Intact Media Group deţine televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Antena Internaţional, Euforia TV şi Gsp TV, posturile de radio Radio ZU şi Romantic FM, publicaţiile Jurnalul Naţional, Gazeta Sporturilor, Săptămâna Financiară, Financiarul, Felicia, Top Gear şi Confidenţial. Trustul media Intact este controlat de familia Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici