Spectacole de Silviu Purcărete şi Radu Afrim, în 2012, Anul Caragiale, la TNB

Regizorii Silviu Purcărete şi Radu Afrim vor monta spectacolele "Conu Leonida", respectiv "Năpasta" la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), în 2012, pentru a marca 100 de ani de la moartea dramaturgului Ion Luca Caragiale, a declarat Ion Caramitru, miercuri, într-o conferinţă.

513 afișări
Imaginea articolului Spectacole de Silviu Purcărete şi Radu Afrim, în 2012, Anul Caragiale, la TNB

Regizorul Silviu Purcărete (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a declarat că a făcut demersuri la Ministerul Culturii pentru a fi emisă o hotărâre de guvern care să declare 2012 "Anul Caragiale".

În acest sens, şase artişti vor pregăti, special pentru Anul Caragiale, spectacole după textele marelui dramaturg.

Astfel, Alexandru Tocilescu va intra în repetiţii în această toamnă, cu spectacolul "D'ale Carnavalului", iar Alexandru Dabija va începe repetiţiile cu un spectacol-colaj după textele lui Caragiale, în noiembrie.

Totodată, Radu Afrim începe repetiţiile pentru spectacolul "Năpasta" în toamna lui 2012, în timp ce Silviu Purcărete va începe montarea spectacolului "Conu Leonida" (cu Mariana Mihuţ şi Marin Moraru), în iulie anul viitor.

De asemenea, Ion Caramitru a spus că este în discuţii cu coregraful Gigi Căciuleanu, pentru realizarea unui spectacol inspirat din textele lui I.L. Caragiale.

Acestor spectacole li se adaugă încă unul: "O noapte furtunoasă", în regia lui Felix Alexa, care este deja în repertoriul curent al TNB.

Ion Caramitru a ţinut să adauge că, deşi lucrările de consolidare şi reabilitare a Teatrului Naţional Bucureşti sunt în plină desfăşurare, în clădire vor exista mereu trei spaţii de joc, unde vor fi prezentate spectacole.

Lucrările de reabilitare a Teatrului Naţional Bucureşti, un proiect iniţiat în 2007, au început în luna martie, vor dura 28 de luni şi urmează ca Teatrul de Operetă "Ion Dacian" şi Centrul Naţional al Dansului să părăsească definitiv acest imobil în care şi-au desfăşurat activitatea. CNDB va avea spaţiu de birouri la Sala Palatului, având disponibilă pentru spectacole Sala Atelier a TNB, în fiecare marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici