Spectacole de teatru, turniruri, muzică medievală sau acrobaţii în Cetatea de Scaun a Sucevei

Spectacole de teatru, turniruri, muzică medievală sau acrobaţii sunt incluse în cea de-a VII-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală "Ştefan cel Mare", care se va desfăşura, în perioada 15-18 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei.

255 afișări
Imaginea articolului Spectacole de teatru, turniruri, muzică medievală sau acrobaţii în Cetatea de Scaun a Sucevei

Spectacole de teatru, turniruri, muzică medievală sau acrobaţii în Cetatea de Scaun a Sucevei (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în cadrul festivalului sunt incluse spectacole de teatru pentru copii, piesa de teatru "Romeo şi Julieta" pusă în scenă de Trupa Clan-destin din Bucureşti, în regia Teodorei Câmpinean, dar şi turniruri, spectacole cu foc, scenete comice, muzică medievală, acrobaţii cu cai sau tir cu arcul.

Ursu a precizat că parada Festivalului de Artă Medievală va avea loc în seara de 15 august în municipiul Suceava şi se va desfăşura pe traseul Obcine - str. George Enescu - Primăria municipiului Suceava - Bulevardul Ana Ipătescu - Cetatea de Scaun a Sucevei.

Totodată, în cadrul festivalului va fi organizat concursul pentru copii "Descoperiţi comoara", dar şi "Noaptea supravieţuitorilor în Cetate".

Directorul Muzeului Bucovinei a spus că acest festival este unul dintre cele mai importante evenimente ale judeţului Suceava, precizând că Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava susţin financiar festivalul, bugetul alocat în acest an fiind de aproximativ 280.000 de lei.

Ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală "Ştefan cel Mare", care se desfăşoară la Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean, în perioada 15 - 18 august, este organizată de Muzeul Bucovinei, Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici