Spectacolul de balet "Fetiţa cu chibrituri" are premiera, vineri, la Opera Comică pentru Copii

Spectacolul de balet "Fetiţa cu chibrituri", în regia Corinei Dumitrescu, va fi prezentat în premieră vineri, de la ora 19.00, la Opera Comică pentru Copii din Bucureşti, iar cei mici vor avea parte de o surpriză la acest eveniment.

1128 afișări
Imaginea articolului Spectacolul de balet "Fetiţa cu chibrituri" are premiera, vineri, la Opera Comică pentru Copii

Spectacolul de balet "Fetiţa cu chibrituri" are premiera, vineri, la Opera Comică pentru Copii (Imagine: Facebook)

Spectacolul "Fetiţa cu chibrituri" este o reinterpretare originală a basmului lui Hans Christian Anderson, care îmbină, pe firul epic al poveştii, dansul şi muzica pentru a le oferi copiilor, dar şi spectatorilor adulţi o perspectivă unică asupra unei poveşti despre speranţă şi puterea imaginaţiei, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Atmosfera baletului este susţinută prin coloana sonoră, care include nume contemporane precum Yann Tiersen, René Aubry, Jocelyn Pook, Rachel Portman, Mr. Scruff şi Sir Anthony Hopkins. Personajele basmului dobândesc dimensiuni noi şi sunt puse în valoare prin interpretarea soliştilor.

"Provocarea lansată de acest titlu («Fetiţa cu chibrituri», n.r.) nu a fost crearea de paşi, ci transformarea poveştii într-un spectacol care să nu ne copleşească prin tragismul lui. Sper că publicul va accepta felul în care am schimbat destinul «Fetiţei cu chibrituri» şi va înţelege că sufletul nostru trebuie să aibă propria flacără care aprinde visele", a declarat Corina Dumitrescu, regizoarea spectacolului.

Corina Dumitrescu se află la a doua colaborare cu Opera Comică pentru Copii, prima fiind baletul "Cenuşăreasa", care a înregistrat un mare succes în stagiunile trecute şi a obţinut numeroase premii şi aprecieri.

"Basmele constituie primul contact al celor mici cu lumea imaginaţiei, iar Andersen ne-a dăruit o serie de învăţăminte, prin scrierile sale. Lecţia pe care o primim de la «Fetiţa cu chibrituri» este aceea că bucuria poate sălăşlui în cele mai umile locuri şi e în puterea noastră să o întreţinem, chiar şi atunci când se manifestă sub forma unei flăcări plăpânde", a declarat Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

Copiii care vor participa la premieră vor primi din partea Lolol - concept store de papetărie din România -, prin intermediul Consiergo, cadouri surpriză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici