Spotul publicitar pentru crema Ivyss, interzis de la difuzare de către CNA - VIDEO

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să interzică de la difuzare spotul publicitar pentru crema Ivyss, considerând că respectivul clip încalcă legislaţia audiovizualului.

1331 afișări
Imaginea articolului Spotul publicitar pentru crema Ivyss, interzis de la difuzare de către CNA - VIDEO

Spotul publicitar pentru crema Ivyss, interzis de la difuzare de către CNA

Potrivit CNA, spotul respectiv a fost difuzat de mai multe televiziuni, în luna aprilie.

În spot se spune că această cremă conţine "ingredientul antirid cel mai puternic folosit astăzi în industria cosmetică: extractul din melc". De asemenea, în spot se mai spune că persoanele care folosesc această cremă nu mai au nevoie să folosească alte creme sau alte produse de înfrumuseţare a tenului.

Într-un punct de vedere transmis CNA, Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) a spus că spotul încalcă mai multe articole din Codul de Practică în Publicitate elaborat de RAC, din cauza afirmaţiei "ingredientul antirid cel mai puternic folosit astăzi în industria cosmetică: extractul din melc". Astfel, Comitetul Etic al RAC a recomandat revizuirea spotului publicitar.

În urma discuţiilor, membrii CNA au decis, joi, să aplice o decizie de intrare în legalitate în privinţa spotului, fapt care presupune că acesta nu mai poate fi difuzat pe posturile TV până când nu va fi modificat astfel încât să respecte prevederile legislaţiei audiovizualului.

Deciziile au fost luate în baza articolelor articolul 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale", articolul 101 din Cod - "Este interzisă orice formă de promovare a unor produse sau a unor servicii care sugerează publicului ori îl instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile" şi articolul 104 din Cod - "Sunt interzise publicitatea şi teleshoppingul în care se utilizează practici comerciale înşelătoare sau practici comerciale agresive".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici