"Starred Up", o dramă intensă despre viaţa din penitenciare, pe 20 mai, la CineŞoc de la ArCub

Lungmetrajul "Starred Up", de David Mackenzie, o dramă intensă despre viaţa din penitenciare, va fi proiectat pe 20 mai, de la ora 19.00, la sala ArCub, în cadrul CineŞoc, un eveniment dedicat cinefililor.

104 afișări
Imaginea articolului "Starred Up", o dramă intensă despre viaţa din penitenciare, pe 20 mai, la CineŞoc de la ArCub

"Starred Up", o dramă intensă despre viaţa din penitenciare, pe 20 mai, la CineŞoc de la ArCub

Filmul "Starred Up" prezintă situaţia nefericită a lui Eric (Jack O'Connell), un adolescent furios şi exploziv, care este mutat într-o închisoare pentru adulţi din cauza comportamentului său agresiv şi violent, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Odată ajuns în interiorul penitenciarului, Eric îşi găseşte naşul în persoana tatălui său înstrăinat, Neville (Ben Mendelsohn). Considerat a fi printre cele mai provocatoare filme independente despre viaţa din închisoare, "Starred Up" este brutal într-un mod poetic, bucurând-se de apreciere din partea marilor festivaluri de film (Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, BAFTA Awards).

Proiecţia din luna mai va fi completată de prezenţa Iuliei Rugină, regizoarea filmului "Love Building". Momentan implicată în producţia unui documentar despre cea de-a doua ediţie a proiectului Filme după gratii - proiecţii în penitenciare, care are ca scop promovarea filmului românesc în rândul persoanelor private de libertate, regizoarea va vorbi despre impactul acestui proiect în închisorile româneşti.

CineŞoc este un eveniment marca ArCuB, care transformă lunar sala de spectacole din Batiştei 14 într-o sală de proiecţie cinematografică. Programul urmăreşte să devină o alternativă la filmul de mall şi, în acelaşi timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureştiului.

Selecţia nu ţine cont de vârsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate au în comun caracterul provocator al subiectelor abordate. Filmele sunt proiectate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele iniţiate şi desfăşurate în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieţii culturale a oraşului, precum şi la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. ArCuB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă - B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival şi al Zilelor Bucureştiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici