Staruri îndrăgite şi profesionişti din lumea televiziunii, printre profesorii academiei Ruxandrei Ion - FOTO

Producătoarea de film şi televiziune Ruxandra Ion, care a creat prima telenovelă românească, a cooptat unele dintre cele mai îndrăgite staruri TV şi profesionişti din lumea televiziunii pentru a fi profesorii TV & Film Academy by Ruxandra Ion, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

359 afișări
Imaginea articolului Staruri îndrăgite şi profesionişti din lumea televiziunii, printre profesorii academiei Ruxandrei Ion - FOTO

Producătoarea de film şi televiziune Ruxandra Ion

Academia de talente a Ruxandrei Ion, la care viitorii cursanţi se vor putea înscrie începând cu 3 decembrie, completând formularul online de pe www.academytv.ro, va include cursuri de actorie, regie şi producţie de TV şi film, scenaristică, prezentator TV, dans, make-up şi stil.

Ruxandra Ion va avea o echipă de profesionişti alături de care le va oferi studenţilor unele dintre cele mai bune cursuri de profil existente, în acest moment, în România.

Astfel, cursurile de actorie vor avea ca profesori nume de referinţă din domeniu. Marian Râlea şi Ioana Blaj sunt profesorii de actorie pentu grupa "Abracadabra" (8 - 14 ani).

Adolescenţii vor deprinde actorie de la Adela Popescu şi Carmen Tănase, profesoarele grupei "LaLa" (14 - 18 ani), iar cei peste 18 ani vor învăţa despre actorie de la Mircea Gheorghiu.

Mircea Gheorghiu este doctor în teatru, director al departamentul Arta Actorului - UNATC Bucureşti şi i-a avut ca elevi, printre alţii, pe Maria Roman (a absolvit Actors Studio şi joacă în "Made in Hollywood", alături de Woody Harrelson şi Charlize Theron), Alex Potoceanu (joacă în "Way Back", alături de Ed Harris) şi Mihai Brătilă (lector doctor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, secţia Actorie; doctor magna cum laude).

De asemenea, Teo Trandafir va fi profesoara cursurilor pentru prezentatori TV. Teo Trandafir are, pe lângă binecunoscuta şi apreciata carieră în TV, şi o bogată experienţă în profesorat.

Cei care vor opta să urmeze cursurile pentru regizori şi producători la TV & Film Academy by Ruxandra Ion vor putea învăţa tainele acestei meserii chiar de la fondatoarea şcolii, Ruxandra Ion. Totodată, aceste cursuri îi vor avea ca tutori pe producătorii şi regizorii Alma Sârbu, Ducu Ion şi Alex Fotea.

Alma Sârbu (Bachelor of Arts, pe specializarea "Studii de film", de la una dintre şcolile de film de top din SUA, Universitatea din California de Sud; master la Institutul American de Film (AFI), cu specializarea în producţie) a produs, din 2008 şi până în prezent, şase filme, toate cu succes de box-office.

Ducu Ion este producătorul a două lungmetraje, dintre care "Minte-mă frumos", premiat cu un Gopo, două seriale şi cinci telenovele de succes, dar şi emisiuni de televiziune.

Alex Fotea este regizor de film, serial, teatru, documentare, cu o bogată şi apreciată experienţă în regia de producţii de ficţiune pentru televiziune, dintre care se numără "Pariu cu viaţa", "Inimă de ţigan" şi "Regina".

Alexia Ţalavutis şi Gaby Ciocan, doi dintre îndrăgiţii componenţi LaLa Band şi actori ai serialului "Pariu cu viaţa", ambii cu o experienţă premiată în arta dansului, vor iniţia cursanţii în tainele dansului.

Şeful catedrei de scenaristică al TV & Film Academy by Ruxandra Ion este Radu Grigore, care a urmat cursurile University Of Southern California din Los Angeles, unde a obţinut un MFA in Writing for Screen & Television.

Site-ul academiei, http://academytv.ro, va fi lansat online miercuri, iar pe acesta vor putea fi găsite toate informaţiile utile despre cursurile academiei, CV-urile profesorilor, precum şi detalii despre înscrieri.

Ruxandra Ion, cel mai cunoscut, apreciat şi premiat, la nivel naţional şi internaţional, producător de ficţiune din România, a conceput, împreună cu echipa de profesori ai academiei, cea mai profesionistă şi modernă metodologie pentru cursanţii şcolii. Fiecare curs în parte este împărţit pe grupe de vârstă şi este alcătuit din două module, fiecare modul având trei luni. Primul modul va debuta pe 3 februarie 2014, iar înscrierile încep pe 3 decembrie 2013 şi se încheie la data de 15 ianuarie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici