Stephen Colbert îl va înlocui pe David Letterman în calitate de prezentator al emisiunii "Late Show"

Americanul Stephen Colbert, prezentatorul emisiunii de satiră "The Colbert Report", va prezenta talk show-ul de televiziune "Late Show" după retragerea din activitate a "veteranului" David Letterman, a anunţat, joi, postul CBS.

222 afișări
Imaginea articolului Stephen Colbert îl va înlocui pe David Letterman în calitate de prezentator al emisiunii "Late Show"

Stephen Colbert îl va înlocui pe David Letterman în calitate de prezentator al emisiunii "Late Show" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Stephen Colbert este unul dintre personajele cele mai inventive şi respectate din televiziune", a declarat Leslie Moonves, CEO al postului CBS. "Moştenirea lăsată de David Letterman şi realizările sale sunt o sursă formidabilă de mândrie pentru noi toţi şi anunţul de astăzi dovedeşte angajamentul nostru de perpetuare a ceea ce el a creat pentru CBS", a mai spus acesta.

David Letterman a anunţat la începutul lunii aprilie că se va retrage din activitate în 2015, după peste 20 de ani în fruntea talk show-ului "Late Show", unul dintre cele mai apreciate din Statele Unite.

Emisiunea "The Colbert Report", difuzată din 2005 de postul Comedy Central şi premiată cu două trofee Emmy, este un program de satiră, cu subiecte majoritar politice, care se bucură de mare succes în rândul criticilor şi publicului.

Stephen Colbert a devenit mai întâi cunoscut în calitate de colaborator în emisiunea "Daily Show" prezentată de Jon Stewart, un alt nume mare din televiziunea americană, pentru care a lucrat opt ani.

"Sunt încântat şi foarte recunoscător postului CBS că m-a ales", a declarat Stephen Colbert. "Acum, dacă îmi permiteţi, trebuie să mă duc să-mi pun dinţii de fericire", a adăugat el, referindu-se, în glumă, la zâmbetul larg al lui David Letterman.

Data exactă a "predării de ştafetă", elementele creative specifice ale noului format "Daily Show", producătorii săi şi locul filmărilor vor fi anunţate ulterior, a precizat CBS într-un comunicat de presă.

După anunţul referitor la retragerea lui David Letterman, primarul din Los Angeles a invitat postul CBS să mute în acest oraş producţia emisiunii "Late Show", care în prezent este înregistrată la New York.

Primarul californian a făcut această solicitare pentru a compensa într-un fel plecarea din Los Angeles a emisiunii "Tonight Show", produsă de NBC, odată cu numirea în funcţia de prezentator a lui Jimmy Fallon, la începutul anului, în locul lui Jay Leno.

Jimmy Fallon, care prezenta talk show-ul "Late Night", tot pe NBC, a fost înlocuit în acea emisiune de Seth Meyers, un actor şi umorist celebru din programul de satiră "Saturday Night Live".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici