Video Ştiinţa este pentru toţi | Bucharest Science Festival, un eveniment dedicat celor CURIOŞI, începe miercuri. Cele mai INTERESANTE ateliere la care să mergi cu familia

"Bucharest Science Festival" (BSF) va începe miercuri, la Bucureşti, iar pe parcursul următoarelor cinci zile vor avea loc peste 100 de evenimente: expoziţii, conferinţe şi dezbateri, demonstraţii şi experimente, proiecţii de filme documentare.

556 afișări

Aflat la a V-a ediţie, festivalul are scopul de a atrage atenţia asupra importanţei majore pe care o are educaţia prin ştiinţă, astfel că o mare parte dintre evenimente sunt dedicate elevilor de toate vârstele.

"În acest an, tema principală a festivalului o reprezintă «Exploratorii ştiinţei», iar pentru fiecare dintre noi aceasta reprezintă o ocazie de a ne aminti de oamenii de ştiinţă care au inventat vaccinurile, au descoperit antibioticele, au crescut fantastic productivitatea agricolă. Gândiţi-vă, în urmă cu doar două secole, un copil din doi murea înainte de a împlini 5 ani, iar majoritatea oamenilor trăiau sus spectrul foametei. Astăzi, speranţa de viaţă s-a dublat, iar un om obişnuit are un standard de trai care îl depăşeşte cu mult pe cel al unui rege din perioada preindustrială." – Toma Pătraşcu, directorul festivalului, în cadrul conferinţei de deschidere a BSF

''Există un deficit de cunoaştere la nivelul societăţii care nu este de azi, de ieri şi care nu este uşor de rezolvat, iar consecinţele le vedem. Le vedem la nivel personal, copii morţi pentru că nu au fost vaccinaţi de părinţi, copii morţi pentru că statul român nu se agită să aducă vaccinurile la timp, copii morţi din cauza incompetenţei celor care conduc nişte servicii vitale pentru societate. Vedem aceste probleme, la nivel de societate, când vedem rămânerea în urmă, tehnologică, rămânerea în urmă economică a României. Avem nevoie de ştiinţă dacă vrem să o ducem bine, dacă vrem să trăim mult, dacă vrem să trăim fericiţi, avem nevoie de ştiinţă'', a adăugat Toma Pătraşcu.

În cadrul BSF, elevii vor putea participa la o serie de experimente organizate la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti sau la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" şi Muzeul Naţional de Geologie. În şcoli şi licee din Bucureşti vor fi organizate ateliere practice de extragere a ADN-ului, însoţite de scurte prelegeri despre bazele geneticii, sub îndrumarea studenţilor de la Facultatea de Biotehnologii a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară. Totodată, Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară aşteaptă grupe de elevi pentru a putea vedea cu ochii lor ce se va întâmpla la cel mai mare laser din lume, construit la Măgurele.

Accesul la toate evenimentele BSF este gratuit.

Programul complet al Festivalului este disponibil la adresa:

http://www.bucharestsciencefestival.ro/program/

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici