Strauss Festival Orchestra Vienna revine în România

Strauss Festival Orchestra Vienna revine, pentru al patrulea an consecutiv, în România, unde va prezenta concertul "Vienna Classic Christmas" în turneu naţional, între 7 şi 21 decembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

904 afișări
Imaginea articolului Strauss Festival Orchestra Vienna revine în România

Strauss Festival Orchestra Vienna, în turneu în România, între 7 şi 21 decembrie (Imagine: Facebook)

Măiestria desăvârşită a artiştilor orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internaţional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar şi interesul deosebit manifestat de public au făcut ca toate spectacolele susţinute în România să fie, an de an, sold out.

În acest an, Strauss Festival Orchestra va răspândi strălucirea şi fastul Vienei peste toată ţara, într-un amplu turneu naţional, care începe pe 7 decembrie şi se încheie pe 21 decembrie. În Bucureşti, concertul va avea loc pe 9 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978, de legendarul dirijor Peter Guth, despre care Revista Gramophone scrie: "Guth este cu siguranţă artistul cel mai apropiat de Strauss din zilele noastre".

Având un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi, Orchestra Strauss Festival îşi menţine la cele mai înalte cote artistice poziţia de supremaţie între numeroasele ansambluri de acelaşi gen. Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor, artiştii sunt consideraţi ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice.

În acest an, concertul Vienna Classic Christmas va avea un invitat special - soprana Irina Iordăchescu, recunoscută pe plan naţional şi internaţional pentru calităţile vocale şi interpretative remarcabile.

Spectacolul Vienna Classic Christmas, prezentat de Strauss Festival Orchestra, este un concert de Crăciun, care pregăteşte auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză. Programul Orchestrei se desfăşoară, ca şi la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri şi polci ale familiei Strauss (Johann tatăl şi fiul, dar şi Josef şi Eduard Strauss), precum şi cu lucrări ale altor compozitori vienezi. Acurateţea interpretării, sunetele frumoase şi pure, prospeţimea şi spiritul festiv care animă muzica lui Strauss ating în sufletul publicului cele mai adânci resurse expresive, de la sentimental la jovial.

În funcţie de categorie, biletele se pot achiziţiona la următoarele preţuri: categoria I - 200 de lei, categoria a II-a - 150 de lei, categoria a III-a - 100 de lei, categoria a IV-a - 50 de lei.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Palatului, în oficiile Poştei Române semnalizate bilete.ro, dar şi online, pe www.vandbilete.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, şi în magazinele partenere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici