STUDIU: "Limita dintre viaţa profesională şi cea privată este pe cale să se estompeze". Tu eşti prieten cu şeful tău pe Facebook?

Un sfert dintre tinerii angajaţi, cu vârste cuprinse în intervalul 18-25 de ani, sunt "prieteni" pe Facebook cu şefii lor, acest procent ajungând până la 33% în Statele Unite şi până la doar 8% în Franţa, potrivit unui studiu realizat de compania AVG, specializată în securitate informatică.

1030 afișări
Imaginea articolului STUDIU: "Limita dintre viaţa profesională şi cea privată este pe cale să se estompeze". Tu eşti prieten cu şeful tău pe Facebook?

STUDIU: "Limita dintre viaţa profesională şi cea privată este pe cale să se estompeze". Tu eşti prieten cu şeful tău pe Facebook? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 4.400 persoane tinere, provenind din 11 ţări, informează AFP.

Dintre ţările monitorizate, cel mai mic procent a fost înregistrat în Franţa, însă cifrele au depăşit 30% în numeroase ţări, precum Spania (30%), Marea Britanie (30%), Republica Cehă (30%), Australia (31%), Italia (33%) şi Statele Unite (33%).

Aproximativ 60% dintre tinerii intervievaţi au spus că sunt "prieteni" pe Facebook şi cu colegii lor de muncă, dar cei mai mulţi dintre ei au recunoscut faptul că nu îşi controlează niciodată felul în care apare profilul lor online şi că au suprimat conţinuturile potenţial dăunătoare pentru carierele lor.

Astfel, 73% dintre japonezi spun că nu aplică niciun filtru sau restricţie asupra conţinuturilor la care colegii lor pot avea acces. Acest lucru este valabil şi pentru 59% dintre participanţii din Statele Unite şi 50% din francezi.

Circa 13% dintre participanţi au spus că au publicat deja conţinuturi "abuzive", online, pe paginile lor de Facebook, referitoare la şefii lor sau la adresa companiei pentru care lucrează, după "o zi proastă la locul de muncă", chiar dacă studiul nu precizează dacă aceste persoane sunt sau nu sunt "prietene" pe Facebook cu şefii respectivi.

Tinerii angajaţi italieni sunt cei mai înclinaţi să îşi împărtăşească pe Facebook nemulţumirile şi supărările la adresa angajatorilor lor (18%). Procentul este de 10% în Franţa, Japonia şi Noua Zeelandă.

"Tinerii se simt în ziua de azi atât de în largul lor pe reţelele de socializare, încât limita dintre viaţa lor profesională şi cea privată este pe cale să se estompeze", a spus Tony Ascombe, coordonatorul departamentului de securitate informatică din cadrul companiei AVG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici