SUA invită China să se gândească la implicaţiile economice ale deciziei Google

Departamentul american de Stat a invitat, marţi, China să reflecteze asupra "implicaţiilor" economice ale decizie Google de a nu mai respecta cenzura în această ţară, subliniind că administraţia Obama nu a participat la decizia companiei americane.

12 afișări
Imaginea articolului SUA invită China să se gândească la implicaţiile economice ale deciziei Google

SUA invită China să se gândească la implicaţiile economice ale deciziei Google

"Dacă aş fi China, aş analiza cu seriozitate implicaţiile faptului că una dintre instituţiile cele mai recunoscute decide că este prea dificil să facă afaceri în China (...) Sunt implicaţii, dar China este cea care trebuie să le evalueze", a comentat purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, Philip Crowley.

"Susţinem libertatea Internetului (...) dar decizia aparţine Google", a adăugat el.

Bejingul a apreciat, marţi, că decizia Google de a nu mai respecta cenzura din China nu va influenţa relaţiile sino-americane, dacă nu va exista dorinţa de "politizare" a dosarului.

Google, care a denunţat în ianuarie atacuri cibernetice venind din China, riscă să precipite ieşirea sa de pe piaţa chineză.

"Problemele privind proprietatea intelectuală sunt un subiect obişnuit de îngrijorare, pe care l-am evocat adeseori" în discuţiile cu Beijingul, a subliniat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei american, insistând asupra importanţei pe care Statele Unite o acordă relaţiei comerciale cu China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici