Tablouri de Claude Monet, vedetele licitaţiei de primăvară organizată de casa Sotheby's la New York

Şase tablouri ale pictorului francez Claude Monet vor fi vedetele licitaţiei de primăvară organizată la New York, luna viitoare, de casa Sotheby's, care speră să obţină în urma acestei vânzări tradiţionale anuale venituri de aproximativ 110 milioane de dolari, informează nouvelobs.com.

863 afișări
Imaginea articolului Tablouri de Claude Monet, vedetele licitaţiei de primăvară organizată de casa Sotheby's la New York

Tablouri de Claude Monet, vedetele licitaţiei de primăvară organizată de casa Sotheby's la New York (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Printre operele de artă puse în vânzare figurează un exemplar din celebra serie "Nymphéas", pictată de artistul francez la Giverny. Acea pictură impresionistă, estimată între 30 milioane şi 45 milioane de dolari, se află în proprietatea unui colecţionar privat din anul 1955 şi nu a mai fost văzută în public din 1945.

Cele şase pânze de Monet provin din colecţii private şi vor fi propuse spre vânzare pe 5 mai.

Tabloul "Le Palais Ducal" (1908), pictat la Veneţia, este estimat între 5 milioane şi 20 milioane de dolari. "Bassin aux nymphéas, les rosiers" este estimat între 18 milioane şi 25 milioane de dolari; "Le Chemin d'Epinay, effet de neige" (1875) este estimat între 6 milioane şi 8 milioane de dolari şi a fost cumpărat în 1984 de actualul său proprietar.

"La Seine à Vétheuil" (1901), estimat între 6 milioane şi 8 milioane de dolari, face parte la rândul său dintr-o colecţie privată din 1955 şi nu a fost scos niciodată la vânzare în cadrul unei licitaţii.

Ultima dintre cele şase pânze propuse la vânzare este "Au Val Saint-Nicolas près Dieppe, matin" (1897), fiind estimată între 3 milioane şi 4 milioane de dolari.

Tablourile de Monet vor fi expuse la Londra din 10 până pe 14 aprilie, înainte de a reveni la New York, unde vor fi expuse începând din 1 mai.

Casa de licitaţii Christie's a anunţat şi ea, luni, că va scoate la vânzare un tablou de Claude Monet, "Le Parlament, soleil couchant", estimat între 35 milioane şi 45 milioane de dolari, pe 11 mai, la New York.

În luna februarie, casa Sotheby's a vândut la Londra cinci tablouri de Monet, contra unei sume totale de 83,8 milioane de dolari.

Recordul de preţ pentru un tablou de Claude Monet vândut la licitaţie datează din iunie 2008, când "Le bassin des Nymphéas" a fost tranzacţionat de casa Christie's, la Londra, contra sumei de 80,1 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici