Tablouri pictate de Bob Dylan, expuse în Danemarca

O colecţie de tablouri pictate de Bob Dylan, cuprinzând aproape 100 de pânze, va fi expusă la Muzeul Naţional de Artă (Statens Museum for Kunst) din Danemarca, în 2010, au anunţat, marţi, reprezentanţii acestei instituţii.

210 afișări
Imaginea articolului Tablouri pictate de Bob Dylan, expuse în Danemarca

Tablouri pictate de Bob Dylan, expuse în Danemarca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Expoziţia, care va fi inaugurată în toamna anului 2010, în Copenhaga, va prezenta în premieră mondială 30 de picturi acrilice, în format mare, alături de o serie de tablouri expuse deja în trecut în galeriile de artă europene.

Câteva dintre tablourile semnate de Bob Dylan relevă o afinitate a celebrului cantautor american pentru maeştrii modernişti din pictură, în special pentru acuarelele din anii 1920 realizate de pictorul francez Henri Matisse, a explicat curatorul-şef al galeriei Kasper Monrad, organizatorul acestei expoziţii.

Bob Dylan a expus primele tablouri în 2007, la Muzeul Kunstsammlungen din orăşelul german Chemnitz.

În 2008, o galerie de artă din Londra a găzduit o expoziţie cu tablourile muzicianului american.

Ambele galerii au expus tablouri pe care Bob Dylan le-a inclus în seria "Drawn Blank".

Picturile care vor fi prezentate în premieră în Danemarca fac parte din "Brazil Series".

Purtătorul de cuvânt al artistului american a declarat că nu are nicio idee despre tema acestor tablouri şi că nici nu cunoaşte istoria numelui seriei din care fac parte.

Dylan a declarat recent pentru revista muzicală britanică Mojo că a desenat şi pictat dintotdeauna, dar că, până de curând, nimeni nu se interesa de tablourile lui.

"Nu a existat niciun sprijin pentru ele. Acum mă lupt ca să fac faţă cererii", a declarat Bob Dylan.

Muzicianul a declarat că mai întâi desenează lucrurile care îl interesează, iar apoi le pictează.

"Pot să iau un vas cu fructe şi să îl transform într-o dramă despre viaţă şi moarte. Femeile sunt personaje puternice şi le pictez în acest fel", a explicat cantautorul american.

Dylan a desenat coperta albumului său din 1970, intitulat "Self Portrait".

Picturile lui au fost prezentate şi în cărţile pe care le-a lansat - "Writings and Drawings" şi "Lyrics 1962-1985".

Artistul va lansa pe 13 octombrie următorul său album, "Christmas In The Heart", iar toate încasările obţinute din comercializarea lui vor fi donate unor organizaţii umanitare care militează împotriva sărăciei şi a foametei.

La începutul acestui an, Bob Dylan a ajuns din nou în fruntea topurilor muzicale din Marea Britanie şi Statele Unite, cu cel de-al 33-lea album de studio, intitulat "Together Through Life".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici