Tânărul artist fotograf Tudor Panait îşi vernisează prima expoziţie, "Prin Londra cu primul meu DSRL" - FOTO

"Prin Londra cu primul meu DSRL", prima expoziţie de artă fotografică a tânărului artist Tudor Panait, în vârstă de 14 ani, poate fi admirată până pe 6 octombrie în incinta Spaţiului Public European din Bucureşti.

667 afișări
Imaginea articolului Tânărul artist fotograf Tudor Panait îşi vernisează prima expoziţie, "Prin Londra cu primul meu DSRL" - FOTO

Tânărul artist fotograf Tudor Panait îşi vernisează prima expoziţie,"Prin Londra cu primul meu DSRL"

La 14 ani, elev în clasa a VIII-a la Şcoala numărul 49 din Vatra Luminoasă, Bucureşti, Tudor Panait invită publicul la prima sa expoziţie fotografică - "Prin Londra cu primul meu DSRL" -, în care prezintă portretul acestei capitale europene, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Expoziţia a fost vernisată pe 29 septembrie şi poate fi admirată până pe 6 octombrie, între orele 10.00 - 17.00, în Spaţiul Public European, din strada Vasile Lascar, numărul 31.

Tânărul artist fotograf Tudor Panait are în palmares patru premii dobândite la diverse concursuri de fotografie: unul organizat de British Council (fiind câştigătorul concursului foto #EducationUK), două competiţii organizate de Nikon (Run Fest 2015 şi Riders Club 2015) şi una, de Federaţia Română de Motociclism.

Tema aleasă pentru prima sa expoziţie fotografică este legată de Londra şi de minivacanţa petrecută de acesta în capitala britanică, care a fost înlesnită de premiul acordat de British Council la concursul #EducationUK.

"Am avut mereu o aplecare către tehnică, către inovaţie; prin clasa a doua, la invitaţia unui coleg, am început să programez în Small Basic programe simple; un calculator, un ceas cu alarmă, jocuri de matematică sau cu întrebări de cultură generală. Anul următor, am trecut la programul Visual Basic. Acest program l-am folosit timp de aproape 3 ani, timp în care am creat o grămadă de aplicaţii, mai bune şi mai arătoase (cum ar fi un browser cu funcţii ca tab, mp3 download de pe YouTube plus alte funcţii). Probabil cea mai grea provocare a fost să fac şi să învăţ totul singur. Toate cărţile şi tutorialele erau în engleză şi erau scrise pentru utilizatori de vârstă adultă. Cu perseverenţă am reuşit să mă descurc şi să progresez. În anul 2014 am trecut de la crearea de aplicaţii la Unity, program în care creez jocuri. Până acum am două jocuri lansate pe Google Play, «Bombonito!» şi «Cube Quest» (joc încă în lucru), plus încă un joc ce-l voi lansa la sfârşitul acestui an, numit «Touch the color!» Pasiunea pentru fotografie am dezvoltat-o în vara anului trecut când mi-am cumpărat primul meu DSLR, Nikon D5300. De atunci şi până astăzi, am crescut foarte mult, câştigând 4 concursuri de fotografie, dintre care unul organizat de British Council, două de Nikon şi unul de Federaţia Română de Motociclism. Nu aş fi putut să ajung aici fără ajutorul grupului La Conacul Fotografilor. Pe această cale doresc să mulţumesc domnilor Bajan Sorin, Andrei Gemes şi Andrei Ciobica care m-au ajutat cu sfaturi şi cu acreditări. Vă aştept să vizitaţi şi să admiraţi prima mea expoziţie foto desfăşurată în Spaţiul Public Europen, în perioada 29 septembrie - 6 octombrie", a declarat tânărul artist Tudor Panait la deschiderea oficială a primei sale expoziţii de artă fotografică.

"În completarea acestei expoziţii, Editura Afir va publica primul album foto din colecţia «Portret de Capitală Europeană», album realizat în întregime de Tudor Panait la doar 14 ani. Este o frumoasă încununare a unei activităţi tenace de selecţie dintr-un total de peste 4.000 fotografii realizate în capitala Marii Britanii", a spus tatăl tânărului artist.

Lucrările din această expoziţie vor fi prezentate de artist şi într-o conferinţă de presă care se va desfăşura luni, de la ora 10.00, în incinta Spaţiului Public European.

Expoziţia este organizată de ACPA România "Optimum Cibum", în parteneriat cu Agenţia de Publicitate Afir Color.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici