Tănase: Legea TVR va trebui modificată. Patriarhia şi Academia ar putea avea membri în CA

Director general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, că Legea televiziunii publice vva trebui modificată, astfel încât să se schimbe modul în care instituţia este condusă şi să prevadă unificarea cu Radioul.

674 afișări
Imaginea articolului Tănase: Legea TVR va trebui modificată. Patriarhia şi Academia ar putea avea membri în CA

Tănase: Legea TVR va trebui modificată. Patriarhia şi Academia ar putea avea membri în CA (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"Sunt multe modificări. În primul rând (noua lege - n.r) va prevedea această apropiere, unificare cu Radioul public, aşa este modelul BBC, în care eu cred. Asta nu se va putea face mai curând de doi-trei ani, pentru că înainte de orice trebuie să restructurăm TVR, să plătim datoriile - sunt 150 de milioane, să creăm surse de venituri solide. Asta va fi prevăzut în lege şi este una din probleme", a spus Stelian Tănase.

El a arătat că a doua problemă ţine de modul în care este condusă TVR şi care trebuie schimbat.

"La BBC e un board al înţelepţilor, zece oameni numiţi de regină, dar după consultări cu forţele politice. Acum avem o problemă: CA poate fi demis. Avem vacanţe, noi suntem în trei luni de vacanţe. Poate vom lua o formulă ca la CC, să existe mandate diferite, iar Curtea nu-şi suspendă activitatea niciodată", a adăugat Stelian Tănase.

El a spus că noua lege va reduce foarte mult numirile politice.

"Vrem să reducem foarte mult decizia politicului în privinţa CA. Ne gândim la Patriarhie, la Academia Română, la uniunile de creaţie, la organizaţiile profesionale din media, pentru că discuţia va fi strict profesională", a spus Stelian Tănase.

El a arătat că TVR trebuie să rămână, din punctul său de vedere, la Parlament, dar nu în sensul ca Parlamentul să controleze instituţia, şi în sensul de for ultim la care să se apeleze pentru rezolvarea unor probleme interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici