Tănase: Vom lua atitudine în cazul lui Zgabercea dacă va fi incriminat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu

Stelian Tănase, şeful SRTv, a declarat luni că, în prezent, TVR nu are o problemă în privinţa producătorului general al televiziunii, Cristian Zgabercea, al cărui nume ar fi vizat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, urmând ca Televiziunea Română să ia atitudine dacă acesta va fi incriminat.

200 afișări
Imaginea articolului Tănase: Vom lua atitudine în cazul lui Zgabercea dacă va fi incriminat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu

Tănase: Vom lua atitudine în cazul lui Zgabercea dacă va fi incriminat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu (Imagine: Mediafax Foto / Bogdan Iordache)

Răspunzând unei întrebări adresate, luni, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase a spus că producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, nu participă la eveniment din cauză că este bolnav.

"Eu l-am invitat să vină aici, pentru că bănuiam că se va pune această chestiune. Din păcate, este bolnav. Nu a venit deloc la birou", a spus Stelian Tănase.

Întrebat dacă TVR are în acest moment o problemă în privinţa lui Cristian Zgabercea, având în vedere faptul că ar fi vizat în dosarul lui Nicușor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Stelian Tănase a spus că SRTv va lua o atitudine dacă "se vor produce forme oficiale" şi Zgabercea va fi "incriminat".

"În momentul ăsta, nu avem. Evident că dacă se vor produce forme oficiale, de reţinere etc. sigur, eu personal, dar şi... vom lua o atitudine publică. Deocamdată nu are, a fost pomenit într-un document, dar vom lua în discuţie această chestiune când va exista un act clar de incriminare a lui pentru una sau alta", a spus Stelian Tănase.

Pe de altă parte, Adrian Bucur, jurnalist în TVR şi membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune, a declarat pe 20 februarie, pentru MEDIAFAX, că producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, ar trebui să-şi dea demisia din Televiziunea Română, întrucât este vizat în dosarul lui Nicuşor Constantinescu.

În aceeaşi zi, contactat de MEDIAFAX, Cristian Zgabercea a declarat că nu are de ce să îşi dea demisia, întrucât nu i-a fost adus la cunoştinţă că ar avea vreo calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu.

"Nu am primit nicio informare oficială vizavi de această chestiune (o eventuală calitate în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, n.r.). Ce aţi văzut dumneavoastră în presă, atât am văzut şi eu. Nu ştiu în ce calitate sunt în acel dosar, poate sunt martor. Şi atunci ce reacţie să am? Nici nu vreau să comentez acea chestie, până nu am o chestie oficială. Nu cunosc date, nu cunosc nimic. Oricine poate fi într-o situaţie de genul ăsta, trebuie cineva să dovedească că am făcut ceva rău. Eu ştiu că nu am făcut nimic rău", a spus Cristian Zgabercea.

El a precizat că, în cazul în care se va dovedi că are o calitate în acel dosar, se poate suspenda din funcţia de producător general al TVR. "Sunt alte metode care sunt legale", a mai spus Zgabercea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici