Teatrele îşi suspendă spectacole, în urma tragediei din Colectiv şi a decretării doliului naţional

Mai multe teatre din Capitală, între care Teatrul Mic, Teatrul Naţional, Teatrul Masca, Teatrul de Comedie şi Teatrul de Revistă, au anunţat că, pe perioada de doliu naţional, fie îşi vor suspenda o serie de spectacole, fie îşi vor modifica programul, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv.

388 afișări
Imaginea articolului Teatrele îşi suspendă spectacole, în urma tragediei din Colectiv şi a decretării doliului naţional

Teatrele îşi suspendă spectacole, în urma tragediei din Colectiv şi a decretării doliului naţional

Astfel, Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti îşi va modifica programul spectacolelor din aceste zile, ca urmare a faptului că Guvernul a decis, sâmbătă, ca 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie să fie declarate zile de doliu naţional pe teritoriul României.

"Astăzi, 31 octombrie, dintre spectacolele programate se vor juca doar «Terorism» şi «Nathan Înţeleptul», celelalte două spectacole «ActOrchestra» şi «Cinci femei de tranziţie», urmând să fie reprogramate", a anunţat TNB, pe contul său de Facebook, precizând că amănunte despre programul instituţiei teatrale vor fi făcute publice curând.

La rândul său, Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti a arborat în bernă Drapelul României, ţinând cont de faptul că, în urma tragediei petrecute vineri seară la un club din Capitală, au fost decretate trei zile doliu naţional.

"Transmit pe această cale un mesaj de compasiune şi solidaritate, în numele colectivului Teatrul de Revistă «Constantin Tănase» pentru familiile îndoliate ale celor 27 de victime, dar şi pentru cei peste 150 de răniţi, pentru familiile, rudele, prietenii şi cunoştinţele acestora", a declarat Alexandru Arşinel, managerul teatrului. "Instituţia noastră a suspendat cele două reprezentaţii din acest weekend, mai ales că este vorba despre spectacole de divertisment şi îşi va adapta programul şi activitatea în cele trei zile de doliu naţional", a spus Alexandru Arşinel, într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a instituţiei teatrale.

Astfel, reprezentaţiile "Aer bun! De Herăstrău!", de sâmbătă, ora 19.00, şi "Piei, drace!", de duminică, s-au suspendat. Biletele achiziţionate la aceste spectacole rămân valabile pentru următoarele date: sâmbătă, 7 noiembrie, ora 19.00 - "Aer bun! De Herăstrău!", duminică, 8 noiembrie, ora 19.00 - "Piei, drace!". Spectatorii care au achiziţionat bilete valabile pentru cele două spectacole şi nu pot fi prezenţi la reprogramările din 7 noiembrie şi 8 noiembrie, îşi pot recupera contravaloarea acestora de la casa de bilete a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

Şi Teatrul Mic a anunţat că spectacolele sale din 31 octombrie şi 1, 2 noiembrie se suspendă conform hotărârii adoptate de Guvernul României în urma tragediei de pe 30 octombrie. "Regretăm profund acest eveniment înfiorător şi suntem alături de familiile îndoliate. Contravaloarea biletelor poate fi ridicată de la casa de bilete a Teatrului Mic. Vă mulţumim pentru înţelegere!", a anunţat Teatrul Mic pe contul său de Facebook.

La rândul său, Teatrul Masca a precizat că în urma tragediei de vineri seară şi a instituirii a trei zile de doliu naţional, programul său de spectacole va suferi modificări. "Spectacolul din această seară, «Romeo şi Julieta», după Shakespeare, va avea loc aşa cum a fost anunţat, după un minut de reculegere în memoria victimelor, înainte de începerea reprezentaţiei. Spectacolul de mâine, «Parapanghelos», va fi reprogramat pentru sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 17.00. Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au murit şi să-i întărească pe cei rămaşi în durere", apune echipa Teatrului Masca, pe contul de Facebook al instituţiei.

Totodată, în urma decretǎrii doliului naţional, Teatrul de Comedie a anunţat că spectacolul "Directorul executiv" din 1 noiembrie a fost suspendat. "Biletele rǎmân valabile pentru urmǎtoarea reprezentaţie programatǎ vineri 13 noiembrie. Cei care doresc returnarea biletelor se pot prezenta la casa de bilete pentru a ridica contravaloarea tichetelor până vineri 6 noiembrie, inclusiv. În cazul biletelor online, banii vor fi returnaţi în cont în cursul zilelor urmǎtoare. Vă mulţumim pentru înţelegere", se spune pe contul de Facebook al Teatrului de Comedie.

În semn de solidaritate pentru victimele tragediei de vineri şi Teatrul Excelsior din Bucureşti va reprograma cele două reprezentaţii ale spectacolului "Tărâmul Poveştilor", de duminică. Contravaloarea biletelor se poate ridica de la casa de bilete a teatrului sau aceste bilete se pot păstra până la următorul spectacol "Tărâmul Poveştilor", a cărui dată care va fi comunicată. "Dumnezeu să îi odihnească pe cei care şi-au pierdut viaţa!", se mai spune într-un anunţ al Teatrului Excelsior, publicat pe Facebook.

Este de aşteptat ca în următoarea perioadă şi alte teatre şi instituţii de spectacole din Bucureşti şi din ţară să anunţe fie că îşi suspendă spectacolele, fie că îşi modifică programul.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici