Teatru tânăr, la Alexandria, la Festivalul Ideo Ideis, între 2 şi 11 august

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria va avea loc între 2 şi 11 august şi include spectacole realizate de liceeni, dar şi reprezentaţii cu actori precum Horaţiu Mălăele şi Marian Râlea, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, organizatorii.

520 afișări
Imaginea articolului Teatru tânăr, la Alexandria, la Festivalul Ideo Ideis, între 2 şi 11 august

Teatru tânăr, la Alexandria, la Festivalul Ideo Ideis, între 2 şi 11 august

Printre spectacolele invitate la Alexandria se numără one man show-ul lui Horaţiu Mălăele, "Sunt un orb", dar şi "XXL" de Cristi Juncu (după Neil LaBute), cu Andi Vasluianu şi Vlad Zamfirescu în distribuţie, şi "Furtuna" de Victor Ioan Frunză (după William Shakespeare).

Anul acesta, festivalul va avea o nouă serie de evenimente, intitulată "Seara povestitorilor". În cadrul acestei serii, personalităţi precum Horia-Roman Patapievici şi Mugur Ciumăgeanu le vor povesti ascultătorilor experienţele lor.

De asemenea, tinerii vor beneficia şi de ateliere de mişcare şi de introducere în tehnicile specifice pentru Commedia dell'Arte.

Din juriul concursului la care vor participa tinerii fac parte Cătălin Ştefănescu, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu. "Am văzut spectacole de copii care sunt mult mai bune decât ce vedem la Teatrul Naţional şi la alte teatre. Bine, nici nu e greu", a declarat Marius Manole, joi, în conferinţa de presă. Totodată, Marius Manole a mai spus că festivalul de la Alexandria este "o gură de aer proaspăt".

Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis a debutat în 2006, ca urmare a iniţiativei a trei liceeni din Alexandria - Andreea Borţun, pe atunci în vârstă de 15 ani, Oana Nedelea, în vârstă de 16 ani, şi Alexandru Ion, care avea 18 ani la vremea respectivă -, cărora cu două săptămâni înainte de începerea primei ediţii li s-a alăturat actorul Marcel Iureş, preşedinte onorific al festivalului.

Festivalul Ideo Ideis este organizat de Asociaţia culturală T.E.T.Alexandria, formată din tineri. Scopul acestui proiect este dezvoltarea sectorului cultural din Alexandria şi Teleorman. În 2009, Ideo Ideis s-a bucurat de susţinerea sopranei Angela Gheorghiu şi a actorului englez, recompensat cu un premiu Oscar, Jeremy Irons.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici