Teatrul Bulandra, pe scena Pavilionului României la Expo 2010

Teatrul Bulandra prezintă, în perioada 30 septembrie - 10 octombrie, pe scena Pavilionului României la Expo 2010, spectacolul "The Line, Oraşul Încotro?", realizat special pentru participarea României la expoziţia mondială, informează Ministerul Afacerilor Externe.

116 afișări
Imaginea articolului Teatrul Bulandra, pe scena Pavilionului României la Expo 2010

Teatrul Bulandra, pe scena Pavilionului României la Expo 2010 (Imagine: Cristi Movila/Arhiva Mediafax Foto)

Spectacolul îşi propune să arate modul în care se realizează interacţiunea dintre oameni, mediul înconjurător şi spaţiul arhitectural. Reprezentaţia constă în 30 de minute de spectacol non-verbal şi reflecţii asupra contrastelor oraşului contemporan.

Spectacolul reprezintă o colaborare între regizorul Alexandru Darie, compozitorul Adrian Enescu, scenograful Octavian Neculai, scenaristul Oana Turbatu şi coregraful Cosmin Manolescu.

"Este o experienţă extraordinară să susţinem spectacole pe scena Pavilionului României la Expo 2010. Cu Teatrul Bulandra am mai lucrat două spectacole cu actorii japonezi în Tokyo şi am avut reprezentaţii şi în Malaezia. Aş putea spune că m-am familiarizat cu publicul asiatic, însă nu am avut până acum experienţa publicului chinez. Sper să avem reacţii foarte bune", a declarat regizorul Alexandru Darie.

De asemenea, în aceeaşi perioadă va fi prezentată expoziţia "Play Space", realizată de arhitectul Adrian Neculai. Alături de studenţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti, vizitatorii personalizează cuburile de lemn, iar apoi creează diferite forme geometrice.

"Am sperat că expoziţia va fi un succes, dar nu m-am aşteptat ca acest tip de interacţiune să funcţioneze atât de bine de la copii la oamenii mai în vârstă. Vizitatorii şi-au dat seama că sunt implicaţi personal în această expoziţie, iar acest lucru îi atrage", a declarat arhitectul Adrian Neculai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici