Teatrul Ion Creangă din Bucureşti sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare prin 50 de spectacole

Teatrul Ion Creangă din Bucureşti sărbătoreşte împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare printr-un program special, în luna mai, care va cuprinde 50 de reprezentaţii ale unor spectacole precum "Cocoş" şi "Insula misterioasă", dar şi prin numeroase cadouri colorate.

229 afișări
Imaginea articolului Teatrul Ion Creangă din Bucureşti sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare prin 50 de spectacole

Teatrul Ion Creangă din Bucureşti sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare prin 50 de spectacole

La începutul lunii mai s-au împlinit 50 de ani de când Teatrul Ion Creangă scrie istoria unui vis cu eroi neînfricaţi, care au schimbat lumea poveştilor pentru copii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Cei dintâi spectatori de la Ion Creangă sunt acum bunici, îşi însoţesc nepoţii la teatru şi redescoperă copilăria prin ochii lor. De la "Harap Alb" (1964) la "Insula misterioasă" (2015), spectatorii acestui teatru bucureştean au parcurs un drum plin de peripeţii, împreună cu personajele lor preferate, care şi-au folosit dintotdeauna puterile pentru a aduce bucurie în sufletul tuturor generaţiilor de public.

Cu ocazia celebrării celor cinci decenii de la înfiinţare, Teatrul Ion Creangă îşi invită tinerii spectatori să se bucure de un program special, cu peste 50 de reprezentaţii şi numeroase cadouri colorate. Astfel, întreaga lună mai va fi o călătorie din Humuleştiul de altădată al "Amintirilor" lui Ion Creangă până în inima literaturii universale, în jungla descrisă de Rudyard Kipling şi pe misterioasa insulă a eroilor lui Jules Verne. Pe lângă acestea, publicul este invitat să descopere spectacole-joc dintre cele mai năstruşnice, educative şi muzicale, dedicate preşcolarilor, dar şi mici jucării senzoriale, gândite special pentru bebeluşi. La fiecare spectacol, cei mici vor fi întâmpinaţi cu surprize care să le amintească de personajele lor îndrăgite.

Printre spectacolele prezentate în această lună se numără "Iglu" (1 - 3 ani) - 23 mai, orele 17.00 şi 19.00, la Teatrul Ţăndărică, 26 mai, ora 18.00, la Teatrul Excelsior; "În parc" (3 - 6 ani) - 12 mai, orele 17.00 şi 19.00, la Teatrul Excelsior, 16 mai, orele 10.00 şi 12.00, la Teatrul Elisabeta; "Pinguinii melomani" (3 - 6 ani) - 18 mai, orele 17.00 şi 19.00, 30 mai, orele 10.00 şi 12.00, la Teatrul Elisabeta; "Cocoş" (3 - 6 ani) - 23 mai, orele 10.00 şi 12.00, la Teatrul Elisabeta; "Lalaladodo" (3 - 6 ani) - 9 mai, orele 10.00 şi 12.00, 20 mai, orele 17.00 şi 19.00, la Teatrul Elisabeta; "Insula misterioasă" (peste 7 ani) - 9 mai, orele 11.00 şi 18.00, 24 mai, orele 11.00 şi 18.00, 31 mai, orele 11.00 şi 18.00, la Teatrul Excelsior.

Biletele pentru spectacole sunt disponibile la casa de bilete din Piaţa Amzei nr. 13 şi în reţeaua Eventim, online, pe www.eventim.ro, precum şi la magazinele partenere - Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărtureşti şi Humanitas.

Mai multe informaţii despre spectacole sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro şi pe www.facebook.com/TeatrulIonCreanga.

Teatrul "Ion Creangă" este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local.

Misiunea sa este de a crea şi a promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi a implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor şi tutorilor legali, potrivit instituţiei.

Deşi primul spectacol pus în scenă în această instituţie, "Harap Alb", în regia regretatului Ion Lucian, în sediul iniţial din Piaţa Lahovari, a fost jucat pe 24 decembrie 1964, decretul de constituire al Teatrului Ion Creangă a fost emis pe 4 mai 1965. Tot în 1965 a luat fiinţă ASSITEJ - Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret, din care face parte şi Teatrul Ion Creangă, România fiind una dintre ţările fondatoare.

Anual, peste 50.000 de spectatori din Bucureşti şi din ţară vizionează spectacolele montate la Teatrul "Ion Creangă", spectacole care propun experienţe artistice semnificative menite să inspire, să îndemne la reflecţie şi să aducă bucurie celor mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici