Teatrul Masca sărbătoreşte 20 de ani de activitate prin spectacole, concerte şi paradă de costume

Teatrul Masca, înfiinţat în urmă cu 20 de ani, va sărbători cele două decenii de activitate punând în scenă spectacolele sale memorabile, organizând concerte şi o paradă de costume, de luni până duminică, în Capitală.

169 afișări
Imaginea articolului Teatrul Masca sărbătoreşte 20 de ani de activitate prin spectacole, concerte şi paradă de costume

Fotografie din spectacolul "Pierrot Lunatecul"al Teatrul Masca (Imagine: Cosmin Andrei/Mediafax Foto)

Teatrul Masca va deschide seria de evenimente aniversare luni în Parcul Herăstrău din Capitală, unde pe tot parcursul zilei se vor juca spectacolele "Doamna cu căţelul", "Muzeul viu" (spectacol de living-statues), "Geneza", "Îndrăgostiţii", "Pierrot Lunatecul", "Gardienii se întorc", precum şi un moment de pantomimă colectivă, cu actorii teatrului acompaniaţi de elevii şi studenţii şcolii de Teatru gestual - Masca, intitulat "La început a fost gestul...", potrivit instituţiei de spectacol.

Tot luni, în Parcul Herăstrău vor mai fi prezentate expoziţia de fotografie "Portret de actor" şi Târgul de jucării, pe care teatrul l-a mai organizat şi cu alte ocazii.

Evenimentele de marţi se vor desfăşura la sediul Teatrului Masca - atelierul "Elemente de pantomimă în spectacolul secolului XXI", susţinut de Peter Mim - şi la Muzeul Literaturii - lansarea volumelor "La început a fost gestul" şi "Scenariile noastre".

Un alt atelier, "Masca neutră", susţinut de Marina Spreafico, va avea loc în sala teatrului, miercuri. În seara acestei zile, la Muzeul Naţional de Artă al României, va fi vernisată expoziţia de fotografie "Profesia: Actor la Masca", iar în Parcul Cişmigiu va fi prezentat spectacolul "Pierrot Lunatecul".

De asemenea, joi, în sala teatrului, Michele Modesto Casarin va susţine workshop-ul "Commedia dell' Arte şi teatrul contemporan", iar spectacolul "Pierrot Lunatecul" se va juca de această dată în Parcul "Alexandru Ioan Cuza".

Evenimentele de sfârşit de săptămână care marchează aniversarea Teatrului Masca debutează vineri seară, la sediul instituţiei, cu o paradă de costume realizate de studenţii Departamentului de Modă al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, şi continuă cu deschiderea unui târg de modă vintage, un concert Ioan Gyuri Pascu - "Poveştile lui Gyuri" şi concertul cu Mircea Tiberian şi invitaţii săi - "World Jazz". Seara se va încheia cu repetiţia cu public pentru o nouă producţie a Teatrului Masca, musicalul "Gigi Amoroso".

Sâmbătă şi duminică, Teatrul Masca îşi va mai prezenta o parte din spectacole în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău.

Înfiinţat în mai 1990, sub direcţia lui Mihai Mălaimare, Teatrul Masca este singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici