Teatrul Naţional Bucureşti îşi încheie stagiunea cu spectacole jucate în festCo 2013

Teatrul Naţional Bucureşti îşi încheie stagiunea cu spectacole care vor avea reprezentaţii în Festivalul Comediei Româneşti - festCo, ce se încheie duminică, înainte de începerea lucrărilor de reabilitare şi renovare a Sălii Mari a instituţiei, în iulie.

466 afișări
Imaginea articolului Teatrul Naţional Bucureşti îşi încheie stagiunea cu spectacole jucate în festCo 2013

Teatrul Naţional Bucureşti îşi încheie stagiunea cu spectacole jucate în festCo 2013 (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

Ultimele reprezentaţii ale stagiunii 2012-2013 la Teatrul Naţional din Bucureşti sunt prilejuite de festCo (16 - 23 iunie), începând de marţi, pentru patru zile consecutiv, informează un comunicat remis MEDIAFAX. Astfel, spectacole realizate în cadrul programului "Anul Caragiale la TNB" vor marca un final pentru o stagiune împlinită sub semnul marelui dramaturg, patronul spiritual al instituţiei.

Performanţe notabile, creaţii actoriceşti de primă mărime în viziuni regizorale şi scenografice de referinţă, spectacolele "D'ale noastre", de Gigi Căciuleanu, "Două loturi", de Alexandru Dabija, "Conul Leonida", de Silviu Purcărete, "Scrisoarea", de Horaţiu Mălăele, şi "Năpasta", de Radu Afrim, au fost apreciate atât de public, cât şi de critica de specialitate, oameni de teatru, jurii de selecţie.

Pentru "conceperea şi realizarea excepţională a Programului Caragiale 2012", Teatrul Naţional Bucureşti a primit premiul de excelenţă la cea de-a XXI-a ediţie a galei UNITER (Uniunea Teatrală din România), Alexandru Dabija a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor, iar Helmut Stürmer, cu premiul pentru scenografie. Anterior, la gala premiilor Radio România Cultural, Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional, a primit premiul secţiunii "teatru", pentru "Anul Caragiale".

Finalul stagiunii TNB a fost marcat şi de pregătirea premierelor ce vor ieşi la rampă în toamna acestui an, odată cu deschiderea stagiunii 2013-2014: "Omul care a văzut moartea", de Victor Eftimiu, în regia Dan Tudor (Sala Mică), "Micul infern", de Mircea Ştefănescu, în regia lui Mircea Cornişteanu (Sala Pictură), "Nebun din dragoste (Fool for love)", de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga (Sala Media), "Revizorul", de N. V. Gogol, în regia lui Felix Alexa (Sala Studio).

Redeschiderea stagiunii este prevăzută pentru jumătatea lunii septembrie, când publicul va fi primit cu spectacole noi şi cu numeroase surprize plăcute. Sălilor Mică şi Media, inaugurate la sfârşitul anului 2012, li se vor adăuga din toamnă Sala Pictură - construită pe vechiul amplasament al atelierului de pictură al TNB, de unde şi denumirea adoptată temporar - şi Sala Studio - fosta sală a Operetei -, precum şi noi spaţii aferente, de expoziţii şi foaiere spectaculoase. Noile săli, cu dotări ultramoderne, au o funcţionalitate multiplă şi o geometrie variabilă, ceea ce va permite montarea celor mai diverse spectacole.

Din luna iulie încep lucrările la tronsonul A al clădirii teatrului, în mod special la Sala Mare, care intră în reparaţii şi restructurări. Din toamnă, o parte din spectacolele acestei săli vor fi adaptate şi mutate în cele două săli noi ale teatrului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici