Teatrul Snów din Gdańsk prezintă vineri, în Capitală, spectacolul "Camera"

Teatrul Snów din Gdańsk va prezenta vineri, începând cu ora 19.00, în Parcul Tineretului din Bucureşti, spectacolul "Camera", evenimentul făcând parte din seria de manifestări culturale pe care Polonia le organizează în lume odată cu preluarea preşedinţiei Consiliului European.

102 afișări
Imaginea articolului Teatrul Snów din Gdańsk prezintă vineri, în Capitală, spectacolul "Camera"

Teatrul Snów din Gdańsk prezintă vineri, în Capitală, spectacolul "Camera"

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, începând cu data de 1 iulie şi până în luna decembrie a acestui an, Polonia preia preşedinţia Consiliului European.

Cu această ocazie, peste o mie de proiecte artistice, produse de circa 170 de organizaţii, vor alcătui Programul Cultural Naţional pentru Preşedinţia Poloneză 2011 (KPKPP 2011), conceput şi implementat de Institutul Naţional al Audiovizualului, la solicitarea Ministerul Culturii din Polonia.

În acelaşi ton, Institutul Polonez din Bucureşti organizează , vineri, începând cu ora 19.00, în Parcul Tineretului (intrarea Şincai, staţia de metrou Tineretului), spectacolul de teatru în aer liber "Camera", prezentat de Teatr Snów (Teatrul Visurilor) din Gdańsk.

Spectacolul, ale cărui scenariu şi regie sunt semnate de Zdzisław Górski , va fi prezentat şi la Chişinău, duminică, de la ora 18.00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, din capitala Republicii Moldova.

Spectacolul "Camera" a avut premiera în iulie 2005. Piesa prezintă un locuitor singuratic al unei camere ciudate, aşezată undeva la graniţa dintre vis şi realitate, aşteptări, vise şi treziri. Lumea care îl înconjoară este minusculă, dar dens populată. Uneori el îi invidiază pe cei care locuiesc acolo. Pentru aceia, casa lui este spaţiul în care ei acţionează şi se joacă. Visând la iubire, el nu o vede pe cea care are grijă de el, organizându-i viaţa, pe cea care uneori, şi - foarte posibil - nu doar în vis, îi devine parteneră. Ar putea fi chiar aleasa, dar numai dacă el o observă.

Teatrul Snów din Gdańsk este unul dintre cele mai vechi şi apreciate teatre de stradă din Polonia. Spectacolele sale, inspirate din creaţia lui Bruno Schulz, în care sunt folosite o scenografie bogată, plină de culoare, o muzică şi o tehnică scenică specială, sunt în acelaşi timp pline de poezie şi impresionante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici