Teatrul Tineretului „Metropolis” a ajuns la „vârsta adolescenţei”. Teatrul sărbătoreşte 15 ani de existenţă

105 afișări
Imaginea articolului Teatrul Tineretului „Metropolis” a ajuns la „vârsta adolescenţei”. Teatrul sărbătoreşte 15 ani de existenţă

Teatrul Tineretului „Metropolis” a ajuns la „vârsta adolescenţei”. Tetarul sărbătoreşte 15 ani de existenţă

Primul teatru de proiecte din Bucureşti a împlinit 15 ani. Ajuns la „vârsta adolescenţei”, Teatrul Tineretului „Metropolis” a fost şi rămâne susţinătorul actorilor independenţi. Fiecare proiect desfăşurat în toată această perioadă a stârnit emoţii puternice fiecărui spectator care i-a trecut pragul măcar o dată.

În decursul anilor, peste jumătate de milion de spectatori s-au delectat cu producţiile artistice fascinante ale Teatrului Tineretului „Metropolis”. Publicul s-a putut bucura de mai bine de 4.000 de reprezentaţii ale spectacolelor din repertoriu, care au prins viaţă cu ajutorul celor peste 800 de colaboratori artişti (actori, regizori, scenografi etc.), ajungând numaidecât în inimile iubitorilor de teatru.

Repertoriul a cuprins, de la înfiinţare şi până în prezent, peste 110 premiere apreciate la nivel naţional şi internaţional, atât de spectatori, cât şi de specialişti de renume. Drept urmare, spectacolele Teatrului Tineretului „Metropolis” au avut mai mult de 500 de participări în turnee din ţară şi străinătate, fiind, de asemenea, distinse cu peste 60 de premii.

În plus, în decursul celor 15 ani de existenţă, Teatrul Tineretului „Metropolis” şi-a pus amprenta asupra vieţii culturale bucureştene şi printr-o serie de proiecte de impact. Printre acestea se află şi „Aleea Celebrităţilor”, respectiv varianta românească a celebrului „Walk of Fame” din Los Angeles, fiind vorba despre o iniţiativă unică în peisajul cultural autohton. „Aleea Celebrităţilor” din Piaţa Timpului, aflată în „inima” Bucureştiului, găzduieşte 38 de stele ale unor personalităţi marcante din lumea teatrului şi filmului: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Marin Moraru, Iurie Darie, Liviu Ciulei, Mariana Mihuţ, Stela Popescu, Alexandru Tocilescu, Florina Cercel, Adela Mărculescu, Ştefan Iordache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Horaţiu Mǎlǎele, Costel Constantin, George Mihăiţă, Emil Hossu, Şerban Ionescu, Ion Lucian, Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Ion Besoiu, Valeria Seciu, Rodica Mandache, Dem Rădulescu, Ştefan Bănică, George Constantin, Dinu Manolache, Rodica Popescu Bitănescu şi Alexandru Arşinel.

Pentru a marca împlinirea celor 15 ani de existenţă, Teatrul Tineretului „Metropolis” va realiza o inedită şi emoţionantă incursiune în trecut, aducând în prim-plan, prin fotografii şi videoclipuri, spectacolele din stagiunile anterioare, de la înfiinţare şi până în prezent. Astfel, dorim să vă supunem atenţiei cele mai frumoase momente care ne-au consacrat în cei 15 ani.

Teatrul Tineretului „Metropolis” îşi propune ca toată această incursiune în trecut să fie încununată de „Gala Teatrului Metropolis 15”. Evenimentul vizează, totodată, şi celebrarea marilor valori ale teatrului românesc, dar şi susţinerea tinerei generaţii de artişti.

Ziarul „Metropolis”, cheia spre o comunicare eficace

Dorindu-şi o comunicare cât mai eficientă cu publicul, Teatrul Tineretului „Metropolis” a pus pe picioare, în 2014, propria platformă culturală. Este vorba despre Ziarul „Metropolis” – www.ziarulmetropolis.ro –, care, în 8 ani de existenţă, a reuşit să-şi creeze o comunitate impresionantă, formată din peste 9 milioane de cititori.

Pe parcursul anilor, Ziarul „Metropolis” şi-a fidelizat cititorii, încântându-i cu mai bine de 20.000 de articole publicate şi cu peste 1.000 de interviuri realizate cu personalităţi culturale ale momentului. În total, vorbim de peste 25 de milioane de pagini citite cu mare interes de către iubitorii de cultură din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici