Televiziunea americană de filme şi seriale TNT se va lansa pe 6 octombrie în România

Televiziunea de filme şi seriale TNT, principalul brand de divertisment al companiei americane Turner Broadcasting System, va fi lansată în România pe 6 octombrie, înlocuind postul TCM şi urmând să fie disponibilă în grilele majorităţii operatorilor de cablu din ţară, inclusiv RCS&RDS, UPC, Telekom.

39617 afișări
Imaginea articolului Televiziunea americană de filme şi seriale TNT se va lansa pe 6 octombrie în România

Televiziunea americană de filme şi seriale TNT se va lansa pe 6 octombrie în România

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Turner Broadcasting System, într-o conferinţă de presă organizată luni, la Bucureşti, la care au participat Cristina Valasutean, manager de distribuţie pentru România, Ungaria şi ţările balcanice, şi Matthias Heinze, vicepreşedinte pentru operaţiuni comerciale pentru Germania, Austria, Elveţia, Benelux, Europa Centrală şi de Est şi Rusia.

Ca o evoluţie a brandului TCM, televiziunea TNT îşi propune să îmbogăţească experienţa telespectatorilor, "oferind filme de înaltă calitate, ce vor aduce o doză şi mai mare de entuziasm şi divertisment". Astfel, noua televiziune le va oferi românilor nu numai o selecţie de filme de succes create de compania soră a Turner, Warner Bros., ci şi seriale în premieră absolută, marca TNT.

Matthias Heinze a declarat în conferinţa de la Bucureşti că este foarte bucuros să anunţe lansarea televiziunii TNT în România. "Din când în când, este nevoie să te reinventezi pentru a te menţine puternic sau pentru a deveni şi mai puternic şi acesta este motivul pentru care am decis, după peste zece ani, în România, să transformăm brandul TCM în TNT", a spus Matthias Heinze.

El a precizat că TNT este unul dintre cele mai puternice branduri ale Turner, nu doar în SUA, ci şi în Germania şi în Spania, unde această televiziune a fost lansată în urmă cu câţiva ani.

Matthias Heinze a mai spus că lansarea TNT este şi un mesaj al Turner Broadcasting System privind intenţiile sale de a continua să investească în piaţa audiovizualului din România. "Şi vrem să ne adresăm unui public mai numeros şi mai tânăr decât o făceam până acum cu TCM", a explicat Matthias Heinze, precizând că România este pentru Turner una dintre primele trei pieţe din Europa de Est, din punctul de vedere al importanţei.

Totodată, potrivit lui Matthias Heinze, TNT va difuza în România o ofertă variată de programe, care va include atât filme apreciate de fanii TCM, dar şi seriale americane originale. În schimb, televiziunea TNT va difuza mult mai puţine filme alb-negru decât transmitea până în prezent TCM.

În acest sens, Matthias Heinze a precizat că Turner Broadcasting System a anunţat deja, în SUA, că investiţiile sale în producţia de programe originale vor creşte de la 500 de milioane de dolari la peste 1 miliard de dolari, în următorii trei ani. El a mai spus că nu exclude ca, la un moment dat, în viitor, TNT să producă şi programe la nivel local, în România, însă nu există în prezent planuri în acest sens.

Încă din prima săptămână de emisie în România, telespectatorii se vor putea bucura la TNT de două premiere. Astfel, serialul "Crimă cu premeditare" va putea fi urmărit din 6 octombrie, de luni până vineri, de la ora 15.00. "Crimă cu premeditare" urmăreşte povestea a doi detectivi, Terry English (Taye Diggs) şi Hildy Mulligan (Kathleen Robertson), care trebuie să investigheze o serie de crime bizare comise în San Francisco.

De asemenea, din 11 octombrie, TNT va difuza serialul dramă "Ultima Navă", care va putea fi urmărit în fiecare duminică, de la ora 22.00. Producătorul Michael Bay îi aduce în rolurile principale pe Eric Dane, Rhona Mitra şi Adam Baldwin. Misiunea lor este simplă: să găsească un antidot, să oprească răspândirea virusului şi să salveze lumea. Când o pandemie fără precedent ucide 80% din populaţia planetei, echipajul unei nave trebuie să găsească soluţia pentru a salva omenirea de la dispariţie.

Pe lângă aceste seriale, telespectatorii se pot bucura la TNT de filme apreciate, precum "Înapoi în viitor", "Mad Max", "Batman", "Hannibal", "Închisoarea îngerilor", "Marele Lebowski", "8 Mile", "Parfum de femeie", "Interviu cu un vampir" etc.

Printre premierele care vor avea loc la TNT în acest an se numără serialul "Dincolo de moarte" şi "Mob City", iar, în 2016, televiziunea va lansa încă două seriale: "Asediu din ceruri" şi "Agent X".

Pe de altă parte, potrivit oficialilor Turner Broadcasting System, lansarea televiziunii TNT este sprijinită de toţi partenerii majori de distribuţie din România. "Distribuţia actuală este una foarte confortabilă pentru noi", a spus Cristina Valasutean, în conferinţa de presă.

Astfel, televiziunea TNT va fi disponibilă începând din 6 octombrie în grilele marilor operatori de cablu din România, respectiv RCS&RDS, UPC România, Telekom şi Digital Cable Systems, dar şi în grilele multor cablişti mai mici din ţară, în abonamentul pe care abonaţii îl plătesc deja. "Bineînţeles că există posibilitatea să se facă reîmpachetări în viitor", a precizat Cristina Valasutean.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Turner, TNT va funcţiona ca o televiziune pay TV (cu plată pe abonat, n.r.) şi va difuza publicitate.

În afară de TNT, Turner va continua să opereze pe piaţa audiovizualului din România televiziunea internaţională de ştiri CNN şi posturile de desene animate Cartoon Network şi Boomerang.

Potrivit Cristinei Valasutean, Cartoon Network este prezent în România încă din 1996, ulterior fiind lansate pe această piaţă televiziunile CNN, Boomerang şi TCM. "Mulţi au copilărit cu personajele noastre de la Cartoon Network (...) Vizavi de TCM, pot să spun că distribuţia TCM s-a făcut în România începând cu anul 2006, fiind într-un partaj cu Cartoon Network. În anul 2008, când am deschis biroul Turner în România, am început să facem şi separarea celor două canale, nu întotdeauna aceste separări s-au făcut uşor, deoarece avem nevoie de frecvenţe, de spaţii şi de capacităţi diferite, în funcţie de mediile pe care transmitem canalele. Dar pot să spun că, la ora actuală, cu toate cele patru canale - Cartoon Network, CNN, Boomerang şi TCM -, am ajuns la o distribuţie care ne avantajează foarte mult pe piaţa din România. Avem circa 80% din toată piaţa pay TV din România (...) De asemenea, TCM este distribuit prin toţi marii operatori şi mulţi alţi operatori (de cablu, n.r.) din ţară", a spus Cristina Valasutean.

Ea a precizat că se lucrează ca, până la lansarea propriu-zisă a TNT, să se facă această separare şi în grila RCS&RDS, unde, până în prezent, TCM a fost în partaj cu Cartoon Network.

TNT va emite în România iniţial într-o variantă Standard Definition (SD), însă varianta High Definition (HD) este disponibilă. "Se va ajunge la transmiterea HD în foarte scurt timp, sperăm noi", a mai spus Cristina Valasutean.

Pe de altă parte, odată cu lansarea TNT în România, este disponibil şi site-ul televiziunii - www.tnt-tv.ro.

TNT este o televiziune de înaltă definiţie care difuzează filme de calitate şi serii exclusive originale. Lansată în SUA pe 3 octombrie 1988, în prezent, televiziunea TNT este gazdă pentru producţii ca "Ultima Navă", "Asediu din ceruri" şi "Moarte în Alcatraz", având în plan difuzarea producţiilor "Dincolo de moarte", "Brigada moravuri" şi "Agent X". În plus, TNT oferă o selecţie de filme realizate de regizori de top de la Warner Bros. şi de la alte studiouri de la Hollywood. Televiziunea TNT este urmărită în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibilă în 10 ţări din Europa.

Televiziunea TNT face parte din Turner Broadcasting System, Inc., o companie a Time Warner.

Compania Turner Broadcasting System International (TBS) operează în prezent branduri precum CNN, Turner Network Television (TNT), Cartoon Network şi Turner Classic Movies (TCM), dar şi reţele în America Latină, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi Asia Pacific.

TBS face parte din grupul Time Warner, alături de Warner Bros. şi HBO, şi operează 160 de televiziuni, 33 de branduri în 37 de limbi, în mai mult de 200 de ţări. La nivel local, TBS operează 46 de televiziuni, în 13 limbi, în 38 de ţări din Asia Pacific; 74 de televiziuni, în 23 de limbi, în 124 de ţări din regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), şi 49 de televiziuni, în 3 limbi, în 44 de ţări din America Latină.

Brandurile de entertainment şi ştiri ale TBS International cuprind CNN International, CNNj, CNN en Español, HLN, Cartoon Network, Cartoonito, Boing, Boomerang, Oh!K, Pogo, Toonami, Tooncast, Tabi Channel, TNT, Turner Classic Movies, TBS veryfunny, WB, HBO, Mondo TV, Glitz*, Silver, Star!, HTV, Infinito, I.Sat, MuchMusic, truTV, Space şi Chilevisión.

Pe de altă parte, grupul Time Warner este prezent pe piaţa audiovizualului din România şi prin intermediul grupului de televiziuni Pro TV (operate de Central European Media Enterprises).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici