Televiziunea Digi Sport 3, deţinută de RCS & RDS, va începe să emită pe 27 august

Compania de telecomunicaţii RCS & RDS a anunţat, marţi, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că televiziunea sportivă Digi Sport 3 va emite din 27 august, primele meciuri difuzate fiind din campionatele Angliei (Premier League) şi Italiei (Serie A).

1456 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Digi Sport 3, deţinută de RCS & RDS, va începe să emită pe 27 august

Televiziunea Digi Sport 3, deţinută de RCS & RDS, va începe să emită pe 27 august (Imagine: Mediafax Foto)

Digi Sport 3, cel de-al treilea canal de sport al RCS & RDS, este creat pentru a oferi telespectatorilor posibilitatea de a urmări live un număr şi mai mare de competiţii sportive.

Din primele zile de emisie, programul Digi Sport 3 va asigura transmisiuni directe din mai multe competiţii europene şi internaţionale. Printre primele meciuri programate în direct sâmbătă se numără cele din campionatul Angliei, Premier League (Aston Villa - Wolverhampton, orele 14.00 şi Liverpool - Bolton, orele 19.30) şi din campionatul Italiei Serie A (Cagliari - Millan, 21.45).

Totodată, sâmbătă şi duminică, va fi transmis începând cu orele 16.00, Campionatul Mondial de Judo de la Paris. Totodată, duminică, fanii sporturilor cu motor vor putea viziona live cursele Moto GP Indianapolis - United States, începând cu orele 18.00.

RCS&RDS a anunţat intenţia de a lansa Digi Sport 3 la începutul lunii iunie.

De la lansarea Digi Sport până în prezent, RCS & RDS a cumpărat din ce în ce mai multe drepturi pentru transmiterea în direct a celor mai importante competiţii sportive de valoare din Europa şi din lume. În acest moment, Digi Sport difuzează cele mai importante transmisiuni din fotbal (Liga 1 România, Premier League - Anglia, Primera Division - Spania, Ligue1 - Franţa, Serie A - Italia), Moto GP, Formula 1, GP 2, handbal, tenis, atletism, raliuri (WRC - Campionatul Mondial de Raliuri), baschet, volei, judo, box, gimnastică etc.

Televiziunea de nişă Digi Sport a început să emită în data de 23 iulie 2009. În martie 2010, RCS&RDS a primit acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a începe să transmită programe şi în High Definition (HD). Pe 2 iunie 2011, RCS&RDS a primit aprobarea CNA să difuzeze programul televiziunii Digi Sport (cu varianta Digi Sport Hu), în mai multe ţări din Europa, pe canalele secundare Digi Sport Plus (cu varianta Digi Sport Plus Hu), Digi Sport Plus 1 şi Digi Sport Plus 2.

În afară de televiziunile de sport, RCS&RDS deţine şi televiziunea generalistă 10 TV, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei), televiziunile de filme Digi Film 1 şi Digi Film 2. Totodată, RCS&RDS deţine 50% din acţiunile societăţii Music Channel SRL, care operează televiziunea muzicală Music Channel, dar şi televiziunea locală TL + (prin societatea Canal 7 SRL în care RCS&RDS este acţionar majoritar cu 51% din acţiuni). În plus, în mai 2011, grupul RCS & RDS a achiziţionat televiziunea de muzică U TV.

Totodată, presa a scris despre intenţia RCS&RDS de a lansa în această toamnă şi o televiziune de ştiri. Până în acest moment, însă, compania de telecomunicaţii nu a solicitat o licenţă audiovizuală de la CNA pentru lansarea unei televiziuni de ştiri.

RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este, totodată, unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii şi în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici