Televiziunea Giga TV îşi va relua emisia în 20 decembrie

Televiziunea generalistă Giga TV îşi va relua emisia pe 20 decembrie, de la ora 18.30, şi va difuza noi emisiuni, potrivit noii grile de programe a postului, care a fost aprobată în şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

776 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Giga TV îşi va relua emisia în 20 decembrie

Televiziunea Giga TV îşi va relua emisia în 20 decembrie (Imagine: Shutterstock)

CNA a aprobat, joi, modificarea grilei de programe şi a serviciului de programe a televiziuni Giga TV. Decizia a fost luată cu şase voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă" (Cristina Trepcea şi Lorand Turos).

Giga TV a avut în acest an o existenţă tumultoasă. Astfel, pe 17 septembrie, CNA a decis să retragă societăţii Sonic Media SRL (al cărei asociat unic este Alexandru Bania) licenţa audiovizuală a televiziunii Giga TV, din cauză că emisia postului a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica în acest sens Consiliul.

Ulterior, pe 1 octombrie, CNA a decis să revină asupra deciziei de retragere a licenţei audiovizuale a Giga TV şi a acordat televiziunii dreptul de a emite din nou, însă după o perioadă de revizie tehnică de 90 de zile, pe care societatea Sonic Media SRL a solicitat-o.

Perioada de revizie tehnică de 90 de zile va expira pe 30 decembrie, astfel reprezentanţii Sonic Media SRL au solicitat CNA să le permită reluarea emisiei televiziunii Giga TV, cu o nouă grilă de programe.

George Harabagiu, managerul de proiect al Giga TV, a declarat pentru MEDIAFAX că televiziunea Giga TV îşi va relua emisia în 20 decembrie, de la ora 18.30, cu talk show-ul "Tur de forţă".

De asemenea, George Harabagiu a mai spus că în prezent poartă discuţii cu operatorii de cablu din România pentru retransmisa Giga TV, precizând că începând de anul viitor postul îşi propune să intre între televiziuniile obligatorii la retransmisie pentru cablişti, conform principiului "must carry".

Giga TV va difuza programe producţie proprie (68%), producţii audiovizuale ale altor producători (29,71%) şi programe retransmise de la Trinitas TV (2,29%).

Grila Giga TV va cuprinde programe de informare (19,08%), programe educative, culturale, religioase (35,22%), filme (8%), programe de divertisment (20,70%) şi publicitate şi teleshopping (17%).

George Harabagiu a spus că investiţiile făcute de societatea Sonic Media în dezvoltarea noului proiect Giga TV se ridică până în prezent la 1,5 milioane de euro.

"Am reuşit să repunem staţia la standarde tehnice de ultimă generaţie cu o investiţie majoră (...) Am externalizat serviciile de ridicare semnal", a spus George Harabagiu, precizând că Studiourile Giga TV se află la Casa Presei Libere.

Harabagiu a mai spus că, pentru realizarea emisiunii "Mintea costă", Giga TV ar urma să colaboreze cu un fond de investiţii, pe care nu l-a precizat.

De asemenea, furnizor de programe şi consultanţă pentru Giga TV este societatea Special Media Events.

Totodată, Giga TV va colabora cu Universitatea Hyperion pentru implementarea unui proiect interdisciplinar în care se urmăreşte implicarea studenţilor în activităţi şi programe specifice domeniului audiovizual şi punerea în practică a proiectului "Jurnalişti pentru ... jurnalism".

George Harabagiu a spus că din echipa Giga TV vor face parte nume valoroase, însă a refuzat să precizeze despre cine este vorba. Însă, potrivit unor surse din televiziune, reprezentanţii Giga TV încearcă să îi coopteze în echipa televiziunii pe Andrei Gheorghe şi pe Ion Cristoiu.

Televiziunea generalistă Giga TV a primit licenţă audiovizuală de la CNA pe 5 mai 2011.

În perioada 1 iulie 2013 - 1 septembrie 2013, Giga TV a avut contract de asociere în participaţiune cu Money TV, prin care emisiunile Money TV erau retransmise pe Giga TV.

CNA a retras licenţa audiovizuală a Money.ro TV, în data de 10 septembrie, din cauză că emisia televiziunii a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica în acest sens Consiliul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici