Televiziunea Naţional 24 Plus, deţinută de fraţii Micula, va difuza mai mult divertisment

Televiziunea generalistă Naţional 24 Plus, deţinută de fraţii Micula, va difuza mai multe programe de divertisment şi mai puţine emisiuni informative, potrivit noii structuri de programe aprobate, joi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

447 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Naţional 24 Plus, deţinută de fraţii Micula, va difuza mai mult divertisment

Televiziunea Naţional 24 Plus, deţinută de fraţii Micula, va difuza mai mult divertisment (Imagine: HEPTA)

CNA a analizat, în şedinţa de joi, o solicitare a societăţii Clas Media SRL de aprobare a modificării structurii serviciului de programe al televiziunii generaliste Naţional 24 Plus.

Consiliul a decis să aprobe cu unanimitate de voturi această solicitare (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Astfel, Naţional 24 Plus va difuza programe de divertisment - 35,46% (faţă de 16,06% până în prezent), programe de informare - 14,73% (faţă de 21,43% până în prezent), programe educative, culturale, religioase - 4,01% (faţă de 11,56%) şi publicitate şi teleshopping - 20% (la fel ca până acum).

De asemenea, Naţional 24 Plus va difuza mai multe programe producţie proprie - 53,01% (faţă de 38,10% până în prezent), producţii audiovizuale ale altor producători - 45,80% (faţă de 60,76%) şi programe preluate de la Trinitas TV - slujba duminicală - 1,19% (faţă de 1,14%).

"Este o structură de program generalist, bazată oarecum pe piaţa existentă astăzi", a spus Nicoleta Popa, reprezentanta Naţional TV Plus, în şedinţa CNA. Ea a mai precizat că programele de divertisment vor fi difuzate, în general, în cursul zilei la Naţional 24 Plus.

Asociaţii societăţii Clas Media SRL sunt Ioan Micula - 50% şi Viorel Micula - 50%.

Televiziunea Naţional 24 Plus s-a lansat pe 1 octombrie 2011, prin rebranduirea televiziunii generaliste N24 Plus.

N24 Plus se lansase pe 7 ianuarie 2010, luând locul postului de ştiri N24.

La rândul său, postul de ştiri N24 s-a lansat în 2004, ca parte a trustului de presă Centrul Naţional Media, deţinut de fraţii Micula. Din Centrul Naţional Media mai fac parte televiziunile Naţional TV, Favorit TV şi TTV, alături de posturile de radio Naţional FM şi Favorit FM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici