Televiziunea Shorts TV HD s-a lansat pe UPC, în grila HD

Televiziunea Shorts TV HD, centrată pe difuzarea de scurtmetraje internaţionale, s-a lansat miercuri în grila HD a UPC România, pe poziţia 154 în lista de programe, informează Shorts International, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

557 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Shorts TV HD s-a lansat pe UPC, în grila HD

Televiziunea Shorts TV HD s-a lansat pe UPC, în grila HD (Imagine: Shutterstock)

Shorts TV HD este o televiziune de divertisment High Definition (HD), disponibilă şi în varianta video on demand (VOD). Televiziunea transmite 24 de ore pe zi, programele sale fiind împărţite în blocuri tematice.

"Shorts International îşi continuă lărgirea distribuţiei şi suntem foarte încântaţi de lansarea Shorts TV HD din România şi de parteneriatul cu UPC aflat în permanentă dezvoltare în Europa. Am făcut un angajament faţă de piaţa din România prin parteneriatele încheiate cu diverse festivaluri de film şi prin încercarea noastră de a identifica producţii locale de cea mai înaltă calitate. Aceste acţiuni reflectă încă o dată ambiţia nostră de a creşte brandul Shorts TV în România", a declarat Alan Musa, director general al Shorts International, pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. (EMEA).

Disponibilă din 30 aprilie în grila UPC, televiziunea Shorts TV HD difuzează în această lună un sezon de scurtmetraje româneşti, având în prim-plan unele dintre cele mai bune filme scurte produse în România, care vor fi difuzate pe toate pieţele pe care emite postul.

În plus, Shorts TV a lansat concursul internaţional "The Pitch" la Festivalul de Film NexT, organizat la începutul acestei luni în Bucureşti. Acest concurs a dat posibilitatea regizorilor români de scurtmetraje să aleagă ideea unui viitor film, cu şansa de a primi finanţare pentru producţia lui şi difuzare la nivel global pe Shorts TV.

Shorts TV este disponibil în prezent în România, Olanda, Franţa, Belgia, Africa de Est şi Turcia, fiind programate mai multe lansări ale televiziunii pentru anul 2014.

Televiziunea Shorts HD din SUA este disponibilă în peste 20 de milioane de gospodării, prin intermediul companiilor AT&T şi DirectTV.

Potrivit presei internaţionale, televiziunea Shorts TV a început să emită la nivel european pe 26 noiembrie 2008. Postul a fost lansat în SUA pe 17 februarie 2010.

Televiziunea Shorts TV transmite o selecţie variată de scurtmetraje, în blocuri de programe de câte 30 şi 60 de minute.

Shorts TV este deţinut de companiile Shorts International (75%) şi Chellomedia (25%).

În România, Shorts TV a început să emită în februarie 2013, odată cu lansarea pe Romtelecom, pe cablu, DTH (digital) şi IPTV (internet).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici