Televiziunea Vox News a primit licenţă de la CNA

Televiziunea de ştiri Vox News a primit, marţi, licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi se va lansa până la sfârşitul anului, după cum a anunţat, în şedinţa CNA, directorul postului, Emil Jascău.

332 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Vox News a primit licenţă de la CNA

Televiziunea Vox News a primit licenţă de la CNA (Imagine din arhivă; Marius Vasilică/Mediafax Foto)

CNA a analizat în şedinţa de marţi solicitarea SC Sport Channel SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Vox News. Televiziunea Vox News aparţine societăţii comerciale Sport Channel SRL, înfiinţată în iunie 2009, ai cărei acţionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), deţinută de Neculai Creţu - 45 % şi Magdalena Creţu - 55%, şi SC Global Alloys SRL (20%), deţinută de Neculai Creţu - 60% şi Emil Marian - 40%.

La şedinţa Consiliului au participat Emil Jascău, directorul general al Vox News, Mihai Mârţu - responsabil pe partea tehnică, Anca Grădinariu - responsabil pe partea de programe şi Mircea Ban - cel care se ocupă de partea financiară a postului.

Emil Jascău, directorul postului, a spus că Vox News va fi "o televiziune socială şi de ştiri", care se va lansa spre sfârşitul anului.

"A fost ideea unei televiziuni care să aibă aplecare atât spre partea socială, cât şi pentru ştiri. Trăim într-o Românie care, de 20 de ani, este în tranziţie, care implică probleme sociale grave", a mai spus directorul televiziunii. El a spus că televiziunea va pune accent pe informaţiile despre sistemul de sănătate şi pe cele din sistemul de educaţie.

Potrivit Ancăi Grădinariu, grila de programe a fost concepută astfel încât să fie o versiune a lumii publice. "Ştirile vor încerca să fie cât mai echilibrate şi multifaţetate, ca să facă o diferenţă în piaţa audiovizualului", a spus Anca Grădinariu. Ea a precizat că programul de luni până vineri va cuprinde un matinal, talk-show-uri din 30 în 30 de minute - după sistemul Euronews -, principala emisiune de ştiri la ora 20.00, urmată de talk-show-uri şi de o emisiune de telefoane în direct.

În weekend, programul televiziunii va cuprinde emisiuni dedicate internetului, blogurilor şi comentariilor în direct. "Considerăm că internetul este o sursă de informare şi poate fi comentată (...) Ar mai fi o emisiune culturală de două ore şi un mare segment dedicat liceenilor. Nouă ni se pare că este un segment destul de ignorat de media actuală", a explicat Anca Grădinariu, precizând că postul va difuza şi campanii ecologice şi alte tipuri de programe, toate fiind orientate spre interactivitate.

Vox News este în discuţii cu mai multe posturi de televiziune regionale pentru contractarea de ştiri. "Este vorba despre o televiziune din Moldova şi două din Transilvania", a spus Mihai Mârţu.

Potrivit reprezentanţilor noului post, Vox News va beneficia de o casă de producţie internă şi va colabora cu alte case de programe.

Vox News va avea circa 130 de angajaţi, dintre care zece operatori pentru zona de ştiri. "Vom acoperi evenimente pe care le considerăm noi că ar fi interesante în spiritul conceptului", a spus directorul postului, Emil Jascău. El a mai declarat pentru MEDIAFAX că există negocieri avansate pentru a aduce la Vox News o vedetă de la B1 TV. "La B1 TV sunt oameni buni, pe care intenţionăm să-i luăm", a explicat Emil Jascău.

"Cu zece operatori nu cred că puteţi acoperi nici Bucureştiul", i-a spus Christian Mititelu, membru al CNA.

"Este o piaţă destul de acoperită, două posturi de ştiri care-şi dispută audienţa", a spus şi Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Potrivit reprezentanţilor postului, Vox News se va diferenţia de principalii competitori - Antena 3 şi Realitate TV - prin "calitatea programelor".

În ceea ce priveşte distribuţia postului, Mihai Mârţu a declarat pentru MEDIAFAX că există discuţii avansate cu RCS&RDS şi UPC, dar şi cu toate platformele DTH de piaţa românească şi cu Ines, pentru difuzarea în sistem IPTV.

Cheltuielile iniţiale pentru Vox News sunt estimate la 2.677.800 de euro, până în mai 2010. Investiţiile în echipamente se ridică la 1.040.000 de dolari plus TVA.

Totodată, SC Sport Channel estimează pentru primele 12 luni de la lansarea postului că Vox News va avea încasări din publicitate de 1.134.000 de euro.

În prezent, segmentul televiziunilor de ştiri din România este disputat de Antena 3 şi Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici