Video Televiziunile din România vor putea beneficia gratuit de interpreţi mimico-gestuali

Televiziunile din România vor putea beneficia, gratuit, la cerere, începând de luni, de serviciile interpreţilor mimico-gestuali pentru emisiunile informative, anunţă Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

439 afișări

“Cei 23.344 de români cu dizabilităţi auditive au şi ei aceleaşi drepturi ca şi toţi ceilalţi. Tocmai de aceea, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale lansează, în parteneriat cu Asociaţia Surzilor din România, iniţiativa <<Comunicarea alternativă, societate incluzivă>>. Concret, televiziunile din România pot beneficia de astăzi, la cerere, în mod gratuit, de serviciile interpreţilor mimico-gestuali pentru emisiunile informative în completarea celor 30 de minute obligatorii prevăzute în Legea audio-vizualului. Televiziunile se pot adresa Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi din subordinea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale”, anunţă ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici