Tenorul român Ioan Hotea a câştigat premiul I la ediţia din 2015 a prestigiosului concurs Operalia - VIDEO

Tenorul român Ioan Hotea a câştigat premiul I la ediţia din 2015 a prestigiosului concurs Operalia, înfiinţat de tenorul spaniol Placido Domingo în 1993, cu scopul de a promova talentele emergente din domeniul artei lirice, informează classicalmusicmagazine.org.

731 afișări
Imaginea articolului Tenorul român Ioan Hotea a câştigat premiul I la ediţia din 2015 a prestigiosului concurs Operalia - VIDEO

Tenorul român Ioan Hotea a câştigat premiul I la ediţia din 2015 a prestigiosului concurs Operalia (Imagine: Captură video)

Tenorul român Ioan Hotea şi soprana norvegiană Lise Davidsen sunt laureaţii premiului I la ediţia din 2015 a concursului Operalia. Ambii artişti au fost recompensaţi cu un cec în valoare de 30.000 de dolari.

De asemenea, Ioan Hotea şi Lise Davidsen au câştigat alte premii: tenorul român a fost recompensat cu Don Plácido Domingo Sr. Prize of Zarzuela, iar soprana norvegiană a câştigat Birgit Nilsson Prize şi premiul publicului, atribuit şi lui Darren Pene Pati din Noua Zeelandă.

Premiul al II-lea, în valoare de 20.000 de dolari, a fost câştigat de Darren Pene Pati, din Noua Zeelandă, şi Hye Sang Park, din Coreea de Sud.

Premiul al III-lea, valorând 10.000 de dolari, a revenit artiştilor Edward Parks (SUA) şi Noluvuyiso Mpofu (Africa de Sud).

Hye Sang Park din Coreea de Sud a câştigat şi Pepita Embil Domingo Prize of Zarzuela.

Culturarte Prize, în valoare de 10.000 de dolari, i-a revenit artistei Kiandra Howarth din Australia.

Juriul ediţiei 2015 a acestui concurs prestigios a inclus personalităţi de marcă din muzica clasică, precum Joam Matabosh (director artistic la Teatro Real din Madrid), Eva Wagner (codirector al Festivalului Bayreuth) şi Anthony Freud (director general la Opera Lirică din Chicago).

În 2014, câştigătorii premiului I au fost tenorul guatemalez Mario Chang şi soprana americană Rachel Willis-Sorensen.

Ioan Hotea este un tenor român născut în 1990. Între 2009 şi 2013 a studiat la Academia de Muzică din Bucureşti, iar, din 2011, colaborează cu Opera Naţională Bucureşti (ONB). De-a lungul carierei sale, tenorul român a câştigat mai multe premii, printre care locul I la Concursul Naţional Victor Giuleanu şi premiul al III-lea la Concursul Internaţional de Canto - Hariclea Darclee. A interpretat roluri celebre, precum contele Almaviva din opera "Bărbierul din Sevilla", Alfredo din "La Traviata" şi Ernesto în "Don Pasquale".

Ediţia din acest an a concursului Operalia s-a desfăşurat în perioada 13 - 19 iulie, la Opera Covent Garden din Londra.

De la înfiinţarea sa, în 1993, concursul Operalia a lansat carierele unor artişti de renume, precum Jose Cura, Nina Stemme, Roland Villazon şi Joyce DiDonato.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici