Terence Blanchard face istorie la Opera Metropolitană din New York

  • Terence Blanchard face istorie la Opera Metropolitană din New York, cu piesa „Fire Shut Up in My Bones”.
  • Pentru priam dată în 138 de ani, pe scena Operei Metropolitane va fi prezentată opera unui compozitor de culoare.
264 afișări
Imaginea articolului Terence Blanchard face istorie la Opera Metropolitană din New York

Sursă FOTO: Hepta

După 18 luni în care spectacolele au fost anulate din motive care au ţinut de pandemia de COVID-19, Opera Metropolitană îşi va intra în drepturi cu opera „Fire Shut Up in My Bones”, compusă de Terence Blanchard, potrivit npr.org.

Ca trompetist, Blanchard a cântat alături de legende ale jazzului, precum Lionel Hampton şi Art Blakey. De asemenea, acesta a fost nominalizat la două premii Oscar pentru partituri şi a câştigat cinci premii Grammy pentru discurile sale de jazz.

Totuşi, la o repetiţie pentru „Fire Shut Up in My Bones”, la Opera Metropolitană, acesta a fost uimit de amploarea producţiei.

„Niciodată nu am crezut că o să ajung aici şi o să intru într-o cameră unde sunt 40 de artişti care cântă ceva ce eu am scris, şi repetă. Iar apoi, în următoarea cameră, sunt 16 dansatori care fac o coregrafie pe o melodie pe care eu am compus-o (...) Încă aştept să mă trezesc.”, a spus acesta.

Blanchard este un compozitor de jazz, însă precizează că „Fire Shut Up in My Bones” nu este o operă de jazz. Mai degrabă, acesta numeşte compoziţia „o operă în jazz”. Ceea ce vrea să facă, a explicat Blanchard, este similar cu ceea ce a făcut Stravinsky, aducând muzica folclorică în zona clasică.

„Încerc să iau folclorul american pe care îl cunosc, pe care l-am învăţat, care este jazzul, şi să-l aduc în lumea operistică, dar să nu folosesc întreaga piesă pentru a face o declaraţie despre jazz”, a mai explicat acesta.

Mare parte dintre compoziţiile lui Blanchard de până acum au fost pentru Hollywood, ajungând în peste 40 de filme.

Opera „Fire Shut Up in My Bones” este bazată pe scrierea cu acelaşi titlu a lui Charles M. Blow, fiind vorba despre un băiat de culoare care creşte în zona rurală din Louisiana, se ridică deasupra sărăciei, violenţei şi abuzurilor sexuale şi devine un scriitor de succes.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici